• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Duterte ABD ile silah anlaşmasını iptal etti

Duterte ABD ile silah anlaşmasını iptal etti

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD ile yapılan silah anlaşmasını iptal etti. Filipinli liderin bu adımı bir ay önce ABD Kongresi´nin insan hakları ihlalleri konusundaki endişeler nedeniyle bu ülkeye silah satışını askıya alma

 

ABD´ye karşı sert sözleri ile tanınan Filipinler lideri Rodrigo Duterte, ABD ile yapılan tüfek satışı anlaşmasını iptal etti.

Ülkedeki Müslüman isyancı liderlerle yapılan bir toplantıda konuşan Duterte, ' Abd´den bu pahalı silahları satın almak konusunda ısrarcı olmayacağız. Her zaman başka bir yerden satın alabiliriz. Polise bu anlaşmayı iptal etmesini söyledim. Onlara ihtiyacımız yok' dedi.

Duterte daha önce Rusya ve Çin´in Filipinler´e silah satmaya istekli olduğunu belirtmişti.

Uzun zamandır müttefik olan ABD ve Filipinler arasındaki ilişkiler Duterte´nin uyuşturucu ile savaştaki katı tavrına ABD´den gelen eleştiriler ve Filipinli liderin bu eleştirilere verdiği yanıtlar nedeniyle gerilmişti.

Duterte´nin seçim öncesi kampanyasının da en temel vaadi olan uyuşturucu ile savaşta, polis ve milis güçlerinin 2 bin 300´den fazla kişinin ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

Geçen ay ABD´li senatör Ben Cardin´in bu ülkeye yönelik silah satışına insan hakları ihlalleri endişesi nedeniyle karşı çıkacağını açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı yaklaşık 26 bin tüfeğin Filipinler polisine satışını askıya almıştı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor