• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Duterte: Ben cehenneme gideceğim, siz de benimle gelin

Duterte: Ben cehenneme gideceğim, siz de benimle gelin

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Katolik Kilisesi´nin uyuşturucu ile savaş çerçevesinde yürüttüğü politikalarını eleştirmesi üzerine, bu savaşı sürdüreceğini, bu uğurda cehenneme bile gitmeyi göze aldığını belirterek,

 

Filipinler Katolik Piskoposlar Konferansı´nda yayımlanan ve uyuşturucuyla mücadelede politikasının fakir bölgelerde ´korku krallığı´ oluşmasına yol açtığı iddiasına yer verilen mektuba Duterte´den tepki geldi. 

Duterte, Filipinler halkına seslenerek, 'Eğer siz Katolikler cennete gitmek istiyorsanız ve inanıyorsanız, papazlarınızla, piskoposlarınızın yanında yer alın ama uyuşturucu sorununa son vermek istiyorsanız ben cehenneme gideceğim, siz de benimle gelin' dedi.

DUTERTE´NİN UYUŞTURUCUYLA SAVAŞI 

Filipinler´de güçlü halk desteğine sahip Katolik Kilisesi´nin Duterte´nin ´uyuşturucuyla savaşına´ karşı ortak bir tutuma sahip olmadığı görülüyor. Bazı papazlar ve piskoposlar Duterte´nin politikalarını yoksul yanlısı olarak görüp devlet başkanını desteklerken, diğerleri başından beri şiddet içerikli politikalara karşı çıkıyor.

Öte yandan Duterte hükümeti, Filipinli ve yabancı insan hakları grupları tarafından ciddi eleştiri altında. Bu gruplar hükümeti ´insanlığa karşı suç´ işlemekle suçluyor. Filipinler Adalet Bakanı Vitaliano Aguirre ise eleştirilere cevaben, 'Savaşımız sadece uyuşturucu baronları, bağımlıları ve uyuşturucu satıcılarına yönelik. Siz bunların insan olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bence değiller' açıklamasında bulundu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor