• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Duterte bu kez ağzını Avrupa Parlamentosu´na karşı bozdu

Duterte bu kez ağzını Avrupa Parlamentosu´na karşı bozdu

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucuya karşı açtığı mücadelede kullandığı sert yöntemleri eleştiren Avrupa Parlamentosu´na ´si...rin gidin´ dedi.

 

Daha önce küfürlü sözlerle Vatikan Devlet Başkanı Papa, ABD Başkanı Obama ve Birleşmiş Milletleri hedef alan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bu kez Avrupa Parlamentosu´nu hedef aldı. Duterte, Filipinler´de uyuşturucu bağımlılarını açıkça ölümle tehdit etmesi nedeniyle Avrupa Parlamentosu´nun tutuklu bulunan uyuşturucu bağımlılarının insan haklarına riayet edilmesi ve bir komisyonun araştırma yapması yönündeki taleplerine küfürle karşılık verdi.

´KENDİ GÜNAHLARINI ÖRTMEK İÇİN´

Davao şehrinde hükümet yetkililerine seslendiği konuşmasında Duterte, 'Üzerime bu kadar yoğun şekilde gelen Avrupa Parlamentosu´na ´si…rin gidin´ diyorum. Onlar insan hakları konusunda işledikleri kendi günahlarını ve suçlarını örtmek için çabalıyorlar' dedi. Duterte, ´Ansiklopediler karıştırılsa Avrupa ülkelerinin işlediği kendi insan hakları cinayetleri görülebilir. Örneğin Fransız ve İngilizler Arapları öldürdü' diyerek AP nezdinde AB´yi de ikiyüzlülükle suçladı.

​OBAMA İLE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI

Duterte devlet başkanı seçildikten sonra halktan adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini istemişti. Duterte´nin 1 Temmuz´da devlet başkanı olduktan sonra uyuşturucu kaçakçısı olduğu şüphesiyle öldürülenlerin sayısının bin 400´ü geçtiği belirtiliyor. Duterte, daha önce Papa ve Obama´ya da küfür etmiş, ´o.çocuğu´ dediği ABD başkanı ile arasında haftalar süren bir gerginlik yaşanmıştı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor