Tarih: 17.12.2016 11:24

Duterte´den ABD´ye: Hoşça kal

Facebook Twitter Linked-in

 

Duterte, merkezi ABD´de bulunan yardım kuruluşu Millennium Challenge Corporation´ın (MCC) Filipinler´e yardım için yapılacak oylamayı erteleme kararına 'Hoşçakal ABD' sözleriyle tepki gösterdi.

Devlet Başkanı Duterte, yaptığı açıklamada, 'Anlıyorum ki MCC üstümüzü çizmiş. Tamam, güzel, buyursun. Biz ABD´nin parası olmadan hayatta kalabiliriz. Fakat biliyorsun ABD, gözden kaçırdığın bir şey olabilir. Filipinler´den ayrılmaya hazırlan. Misafir Kuvvetler Anlaşması´nın nihai olarak yürürlükten kaldırılması ya da feshi için hazırlıklı olun. Siz yaparsanız, biz de yaparız. Bu tek yönlü bir trafik olmayacak' ifadelerini kullandı.

MCC, 2011´de 434 milyon dolarlık yardım paketi için Filipinler´i seçmiş, geçen yıl da Filipinler´in, iyi yönetimle ilgili politikalarını geliştirmeye yönelik süren çabaları nedeniyle ikinci bir bağış için oy birliğiyle yeniden seçildiğini açıklamıştı. Duterte´nin belediye başkanlığı yaptığı yıllarda Davao´daki bazı şüphelileri bizzat öldürdüğünü açıklamasının ardından MCC, oylamanın Filipinler´de hukukun üstünlüğü ve temel haklarla ilgili endişelerin gözden geçirileceği gerekçesiyle ertelendiğini belirtmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —