Tarih: 02.06.2017 14:34

Dvorkoviç: Paris İklim Anlaşması´ndan çekileceğimizi sanmıyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

St. Petersburg Ekonomi Forumu´na (SPIEF) katılan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç´e,  Moskova´nın da Paris İklim Anlaşması´ndan çekilmek gibi bir planının olup olmadığı sorusu yöneltildi. Dvorkoviç bu soruya 'Anlaşmaya katılma kararı almıştık. Bu kararı değiştireceğimizi sanmıyorum' yanıtını verdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in yardımcısı Andrey Belousov´dan da benzer bir açıklama geldi. Belousov, ABD´nin anlaşmadan çekilme kararının, Rusya´nın söz konusu anlaşmaya katılma kararını etkilemeyeceğini söyledi. Belousov, İklim Değişikliği Anlaşması´nı ABD olmadan yerine getirmenin imkansız olduğunu da belirtip ' ABD, atmosferde en fazla sera gazı salınımına neden olan ülkelerden biri' diye de ekledi.

Aralık 2015´te üzerinde uzlaşıya varılan Paris İklim Anlaşması, Nisan 2016´da Rusya da dahil olmak üzere 175 ülke tarafından imzalanmıştı. Anlaşmada, Paris´ten önceki tek uluslararası iklim değişikliği anlaşması olan Kyoto Protokolü´nde imzası bulunmayan ABD´nin de imzası vardı.Fakat ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamayla ülkesinin Paris İklim Anlaşması´ndan imzasını çektiğini duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —