Tarih: 04.05.2017 15:46

Dvorkoviç: Türk vatandaşlarının Rusya´da çalışmasına yönelik yasaklar kaldırılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Dvorkoviç, '(Vize kolaylığı sağlanacak) Türk iş adamlarının isimlerinin yer aldığı listesinin Türkiye tarafından bize verilmesini bekliyoruz. Bunun uzun bir zaman alacağını sanmıyorum' dedi.

Dvorkoviç´in verdiği bilgiye göre, Türkiye´den giden uçakların mürettebatı ve resmi yetkililer içinse herhangi bir listeye gerek olmadan vize serbestisi uygulanacak. 

Dvorkoviç ayrıca, Türk vatandaşlarının Rusya´da çalışmasına yönelik sınırlamaların da kaldırılacağını söyledi. Dvorkoviç, Rusya´da çalışacak kişilerin iş vizesi almalarının gerekeceğini de ekledi.

Rusya hükümeti, Türk F16´larının bir Rus uçağını düşürmesi ardından Rus şirketlerinde çalışabilecek Türk vatandaşlarının sayısı konusunda bazı sınırlamalar getirmişti. 

Dvorkoviç´in bu açıklamaları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Soçi´de dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından geldi.

Putin de görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında hizmet, ürün, tekstil ve inşaat sektörleriyle ilgili Türkiye´ye getirilen kısıtlamaların hepsinin kaldırılmasına karar verdiklerini söylemişti. Fakat Putin, Rus üreticilerin zarar görmemesi için Türkiye´ye uygulanan domates yasağının devam edeceğini belirtmişti.

Türkiye´ye vize uygulamaya da devam edeceklerini kaydeden Putin, bunun, iki ülkenin emniyet güçlerinin ne kadar yoğun bir işbirliği içinde olacağına bağlı olarak değişebileceğini eklemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —