Tarih: 31.01.2014 00:11

Ekonomi Dünyasını Etkileme Operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Guillaume Naudin

Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye`ye yaptığı ziyaretin ikinci gününde ekonomi dünyasını etkileme operasyonu başlattı. François Hollande, ekonomik büyümesi çok kuvvetli olan Türkiye`de, 12,5 milyar avro olan ticari mübadele hacminin 20 milyar avroya çıkarılmasını hedef olarak tespit etti...

Fransa Cumhurbaşkanı, Ankara`daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü`nden İstanbul`daki Galatasaray Üniversitesine, Fransız Sarayına kadar geçtiği her yerde mesajını kuvvetli verdi. Elysée, bunun, Türkiye`nin Avrupa Birliğine üyeliği konusu başta olmak üzere münasebetlerin gözle görülür şekilde irtifa kaybetmesine sebep olan bir önceki cumhurbaşkanı ile yolların tamamen ayrıldığı mesajı olduğunun altını çizdi.

Bununla beraber bu dosya ile ilgili olarak Fransa`nın temel tavrı pek de değişmedi. Müzakere süreci uzun sürecek ve eğer bir gün muvafakat bulunursa halk oylamasına gidilerek Fransızların onayı alınacak. Fransa, yeni bir müzakere başlığı açılmasından tamamen memnun ve mesela hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı veya adaletin bağımsızlığı gibi konularla ilgili başka başlıkların açılmasından da memnun.

Ermeni meselesinde de bir değişiklik yok. Soykırımın cezalandırılmasını esas alan kanun, Fransa`nın tavrı olarak devam ediyor. Buna karşılık Suriye meselesinde tam bir muvafakat var ve François Hollande Türkiye`nin Suriyeli mülteciler için yaptıklarını bütün ziyareti boyunca alkışlamaktan geri kalmadı. (Radio France Internationale (RFI) - 28 Ocak 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —