Tarih: 07.12.2016 18:49

Ekonomik İş Birliği Artacak

Facebook Twitter Linked-in

 

DPA

Rusya ile Türkiye arasındaki ağır krizden sonra iki ülke, ilişkilerini ekonomide iş birliği yaparak güçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Rusya´nın Türkiye´nin güney kıyısında inşa ettiği Akkuyu Nükleer Santrali´nin birinci fazının 2023 yılında devreye alınacağını açıkladı.

Putin, Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Yıldırım´ın ziyaretiyle iki ülke arasındaki ticaretin yeni bir ivme kazanmasını umduğunu söyledi. Putin ayrıca Türk Akımı Projesi´ni desteklediği için Yıldırım´a teşekkür etti. Türk Akımı Projesi ile 2019 yılında Rus doğal gazı Karadeniz´den Güney Avrupa´ya gönderilecek.

Bu arada Rusya Başbakanı Medvedev teröre karşı verilen savaşın ve Suriye´de insani durumu daha iyi hâle getirmenin öncelikleri olduğunu söyledi. Medvedev ayrıca Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yakın temasta olduklarını ve 2017 yılının ilk yarısında bir araya gelmeyi planladıklarını belirtti.

Yıldırım ise geçen yıl ikili ilişkilerde “zorlu dönemlerden” geçtiklerini fakat bu dönemlerin artık sona erdiğini, geleceğe odaklanmalarının zamanının geldiğini söyledi. Türkiye Başbakanı “ilişkilerini ilerletmeyi hedeflediklerini” ifade etti.(Almanya,DPA-06.12.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —