• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Ekvador başkan adayından Assange vaadi: 30 gün veririm

Ekvador başkan adayından Assange vaadi: 30 gün veririm

Güney Amerika ülkesi Ekvador´da gelecek hafta yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan muhalif Guillermo Lasso, seçilirse İngiltere´deki Ekvador Büyükelçiliği´ne sığınan WikiLeaks´in kurucusu Julian Assange´ı elçilikten çıkaraca?

 

Guardian gazetesine konuşan Guillermo Lasso, 4.5 yıldır büyükelçilikte yaşayan Assange´ın ilticasının ‘pahalı´ olduğunu ve elçilikten çıkarılmasının vaktinin geldiğini ifade etti. Lasso, 'Ekvador halkı katlanmak zorunda olmaması gereken bir bedeli ödüyor. Yetkilerin alınmasıyla Assange´dan 30 gün içerisinde elçiliği terk etmesini isteyeceğiz' dedi.

Lasso, anketlerde iktidar partisi adayı Lenín Moreno´dan sadece 7 puan geride bulunuyor. Fakat 19 Şubat´ta yapılacak ilk oylama öncesinde desteğin artması beklenen Lasso´nun başkanlığı zorlayacağı öngörülüyor.

Ekvador´da başkanlığın el değiştirmemesi durumunda da Assange´ın aynı taleple karşı karşıya kalması muhtemel. Ekvador Dışişleri Bakanı Guillaume Long konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada elçilikteki personelin durumuna vurgu yaparak, 'Bu muhtemelen dünyanın en çok izlenen büyükelçiliğidir' demişti.

Fiziksel koşullar açısından ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Long, 'Yine de, dışarıya hiçbir şekilde erişimi, çıkabileceği bir bahçe yok. Son 4.5 yılını Londra´daki bir binanın içerisinde, ışığın yeterli olmadığı bir yerde geçirdi' diye konuşmuştu.

2012´de Assange´ın sığınma talebinin Ekvador tarafından kabul edilmesinden bu yana İngiliz polisi ve istihbaratı Londra´daki elçilik binasının etrafında kuş uçurmuyor.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor