Tarih: 22.05.2015 17:27

El Duveyk’in Kuveyt Medyasıyla Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

 

El Kabas

Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Abdullah el Duveyk, IŞİD örgütüne katılmak için Suriye’ye yönelen Kuveytliler konusunda Türkiye ile Kuveyt arasında karşılıklı bilgi alışverişi ve iş birliği olduğunu vurguladı. Büyükelçiliğin bu kişiler hakkında ancak Türkiye’nin resmî olarak bilgilendirmesi durumunda bilgi sahibi olduğunu söyleyen Büyükelçi el Duveyk, öte yandan Başbakan Şeyh Cabir el Mübarek’in sene sonunda Türkiye’yi ziyaret planı olduğunu açıkladı.

El Duveyk, Ankara’da Kuveyt medya heyetiyle buluşmasında Kuveyt-Türkiye ilişkilerinin sağlamlığı ve gelişmişliği üzerinde durarak bu ilişkilerin iki ülke liderlerinin gayretleriyle güçlendiğini söyledi. Son zamanlarda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt’i ziyaret etmesinin, ilişkilerdeki derinliğe ve sayıları 35’e varan anlaşmaların etkinleştirildiğine bir delil olduğuna dikkati çeken el Duveyk, Kuveytlilerin Türkiye’ye girişleri için vizenin kaldırılması konusunda, “Bu alanda büyük mesafe katettik. Özellikle bugün vize almak formalite hâline geldi ve ‘online’ olarak alınabiliyor.” dedi. El Duveyk, vizenin kaldırılması konusunda nihai anlaşmanın bulunduğuna işaret ederek yakın bir zamanda Kuveytli vatandaşlara müjdeyi vereceklerini söyledi.

Zorluklar

El Duveyk, Kuveytli turistlerin Türkiye’de karşılaştıkları zorluklar hakkında “Türkiye’ye gelen Kuveytli turist sayısı geçen yıl yaklaşık 135 bine ulaştı.” dedi ve şunları söyledi: “Yatırım ve yatırımcının karşılaştığı engeller meselesi özel mesken satın almada ortaya çıkıyordu. Ancak üç yıldır Türk hükûmeti bu engeli kaldırdı. Bu da Kuveytli turist ve yatırımcıların Türkiye’ye gelişini artırdı. Buna Türkiye’nin turist ve yatırımcılara sağladığı yasal kolaylıkları da ekleyebiliriz.” El Duveyk, Kuveytli turistleri online vize almaya; yatırımcıları Türkiye’de iş yapacakları şirketleri iyi araştırmaya ve satın almak istedikleri emlak hakkında da yasal yönlerinin iyi araştırılması çağrısında bulundu. ( Kuveyt, El Kabas – 21 Mayıs 2015 )




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —