• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Elitaş: Rusya ile elbette barış olacak

Elitaş: Rusya ile elbette barış olacak

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzeleceğine inandıklarını belirtti ve Moskova´nın bu yönde bir adım atması gerektiğini söyledi.

 

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş İstanbul´da gerçekleştirilen Dünya Türk İş Konseyi´nin (DTİK) Dünya Türk Girişimciler Kurultayı çerçevesinde Sputnik´e konuştu. Elitaş 'Türk-Rus ilişkilerinin düzelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.


Ama Rusya´nın attığı herhangi bir adım yok. Türkiye, Rusya ile ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve iki ülke halklarının yakınlaşmasından yana. Türkiye ve Rusya, ticari ilişkilerini sürdürmeli. Buna engel olunmamalı. Rusya´da faaliyet gösteren Türk iş dünyası temsilcileri ile sık sık görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bazı yerlerde ufak tefek sorunların olduğunu biliyoruz. O sorunların çözümü için birebir görüşmeler yapıyor ve gayret gösteriyoruz' dedi.

‘KAPIMIZ RUS DOSTLARIMIZA AÇIK´

Elitaş 'Uzun yıllar Rusya ile hem ticari anlamda ve hem de turizm alanında çok iyi faaliyetlerimiz oldu. Rus vatandaşlarının Türkiye´de gayrimenkul sahibi olduklarını, iş sahibi olduklarını ve Türkiye´de tatil yapan Rus dostlarımızın, turistlerin çok mutlu şekilde ayrıldıklarını biliyoruz. Kapımız açık her zaman onlara. Rusya da onları bu tatillerden, bu fırsatlardan mahrum bırakmamalı' dedi.

ERDOĞAN RUSYA İLE İLİŞKİLERE BÜYÜK ÖNEM VERDİ

Elitaş 'Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Türk-Rus ilişkilerinin geliştirilmesine büyük katkıları oldu. Dünyanın Rusya ile kavgalı olduğu bir dönemde, Moskova´nın en yakın olduğu ülke Türkiye´ydi. Bu Sayın Erdoğan´ın ikili ilişkilerdeki sinerjisinden, karşısında muhatap olduğu insana, genel olarak da Rusya ile ilişkilere verdiği büyük önemden kaynaklıydı' ifadelerini kullandı.

‘RUSYA BİR ADIM ATMALI´

Bakan Elitaş ‘Rusya ile barışılacak mı?´ sorusuna da 'Rusya ile barış olacak tabii ki. Bizde problem yok. Ama Rusya da bu gayretimize karşılık bir adım atmalı' dedi.

 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor