Tarih: 28.09.2016 14:26

Elon Musk, Mars´ı ‘kolonileştirme´ planlarını açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Meksika´nın Guadalajara kentinde düzenlenen 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı´nda konuşan Musk, planının 200.00 dolarlık bilet ücretini karşılayabilen insanlar için Mars´ta kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak olduğunu söyledi.

Mars´a gitmek için yeniden kullanılabilir bir ulaştırma sisteminden yararlanılacağını ifade eden SpaceX CEO´su, uzay gemisinin yakıt olarak metan ve oksijen kullanacağını kaydetti.

Dünyanın dört bir yanından onbinlerce kişinin internet üzerinden canlı olarak izlediği Musk, geleceğin dünyasının ikiye ayrılacağını belirterek, “Bunlardan birinde, insanlar büyük ihtimalle onları yok oluşa sürükleyecek bazı deneyimler yaşayacaklar” dedi. Milyarder girişimci, diğer seçenekte ise insanların ‘uzay yolculuğu medeniyeti ve çok gezegenli türler´ haline geleceğini ifade etti.

​Geleneksel yöntemler kullanıldığında Mars´a gitmenin kişi başı 10 milyar dolar´a mal olduğunu belirten Musk, Kızıl Gezegen´e ulaşmak için yolculukta yeni teknolojiler ve inovatif yapılar kullanarak maliyetin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Musk, bu amaca ulaşmak için 4 anahtar kriter olduğunu aktardı:

— Tam kapsamlı yeniden kullanılabilirlik

— Yörüngede yakıt yüklemesi yapabilmek

— Mars´ta uzay gemisi yakıtı üretmek

— Doğru yakıtı seçmek





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —