• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

En İyi Koşulları Sunacağız

En İyi Koşulları Sunacağız

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, 'Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile iki ülkenin iş birliği alanlarında ´devlet düzeyinde en üst konseyleri kurmak için anlaşma´ sağladıklarını' söyledi.

 

RTS
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, 'Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile iki ülkenin iş birliği alanlarında ´devlet düzeyinde en üst konseyleri kurmak için anlaşma´ sağladıklarını' söyledi. Konsey, Sırbistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ve diğer alanlarda iş birliğini geliştirmek amacıyla iki ülkenin Başbakanları tarafından desteklenecektir. Vuçiç, Sırbistan´ın Türk yatırımcılara en iyi koşulları sunacağını söyledi.

Aleksandar Vuçiç, Türk mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasında iş birliği mekanizmasını kararlaştırdıklarını bunun da toplantının daimî olacağını gösterdiğini ifade etti.

Vuçiç, bu toplantıların iki ülkenin siyasi ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını da ekledi.

Vuçiç, 'Biz, Türk yatırımcıları buraya daha fazla çekmek istiyoruz. Bugün Türkiye´den 137 şirket ve Sırbistan´dan 300 temsilcinin geldiği ikili iş görüşmeleri yapmayı başardık. Yatırım ve ortak ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ilginin ne kadar çok olduğu görülmektedir.' dedi.

Vuçiç, Türk şirketlerin Sırbistan´a gelmelerini bekliyoruz. Sayın Başbakan Davutoğlu´na mesajım: 'Dünya Bankasının bahsettiği gibi Sırbistan en iyi koşulları sunacak. Herhangi bir ülkenin Türk yatırımcısına iyi imkânlar sunması hâlinde Sırbistan´ın daha iyisini sunacağından kuşkunuz olmasın.'(Sırbistan,RTS-28 Aralık 2015)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor