• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

En Kısa Sürede Yeni Anayasa Hazırlanmalı

En Kısa Sürede Yeni Anayasa Hazırlanmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı olarak bütün sorunların milli iradenin temelinde çözümünü öngören bir anayasanın hazırlanmasına yönelik çalışmaları destekliyorum. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olarak m

 

TASS

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en yakın zamanda yeni bir Türkiye anayasasının kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz tatilinden sonra açılan Parlamentonun kurul toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'En kısa süre içinde yeni anayasayı kabul etmemiz gerekiyor. En azından, kapsamlı anayasa değişikliklerini kabul etmek lazım.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz´dan sonra anayasanın hazırlanması konusunda atılan ilk adımları olumlu olarak değerlendirdiğini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı sözlerine şunları ekledi: 'Cumhurbaşkanı olarak bütün sorunların milli iradenin temelinde çözümünü öngören bir anayasanın hazırlanmasına yönelik çalışmaları destekliyorum. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olarak millet karşısındaki sorumluluğumun farkındayım.'

Önceleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´de 1980 darbesinden sonra 1982 yılında kabul edilen anayasa yerine başkanlık sistemini tespit edecek yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini defalarca söylemişti. Anayasa taslağıyla ilgili çalışma, temmuz ayındaki darbe girişiminin ardından iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin inisiyatifiyle yeniden başlatılmış durumda.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Türk ordusunun Suriye´de yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonunun amacının, 5 bin kilometrekarelik alanda güvenlik bölgesinin oluşturulması olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 'Fırat Kalkanı operasyonu meşru. Bunun amacı, Cerablus´tan başlayarak 5 bin kilometrekarelik bir alanda güvenlik bölgesini oluşturmak.'

Türkiye Cumhurbaşkanı, Meclisin açılış toplantısında yaptığı açıklamada ülkesinin, Rusya ile ilişkilerini eski seviyeye yeniden çıkarmak istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rusya ile ilişkilerimizi eski, hatta daha da yüksek bir seviyeye çıkarmayı planlıyoruz.' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklaması, Rusya Federasyonu (RF) Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Türkiye´ye ziyaret gerçekleştirebileceği şeklindeki haberlerin ışığında yapıldı. Daha önce bu ihtimalden Putin´in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov söz etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara için vizesiz rejime ilişkin sözlerini yerine getirmemesi nedeniyle Avrupa Birliği´ni (AB) eleştirdi.

Meclisin açılış toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ekim, AB ile ilişkilerimiz açısından önemli bir ay. Bu ayda vizesiz rejim yürürlüğe girmeli fakat AB´nin tutumu, Türkiye´ye verdiği sözü yerine getirmemek şeklini alıyor.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın belirttiğine göre Türkiye, 'AB ile ilişkilerde her zaman verdiği sözü yerine getiren taraftı'.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda Ankara´nın AB´nin kriterlerine uyum, insan hakları ve hukuk üstünlüğü konusunda hiçbir sorunu olmadığını kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı şunların altını çizdi: 'Bunları AB´nin istediği için değil, vatandaşlarımızın layık olduğu daha iyi bir yaşamı için yerine getiriyoruz. AB´nin Türkiye´yi tam üye olarak kabul etmesinin önünde hiçbir engel yok, biz buna hazırız. Türkiye ile birlikte mi, Türkiye olmadan mı yola devam etmek konusunda seçim yapmak onlara düşer ancak sorumluluğu bize yüklememek lazım.'(Rusya,TASS-01.10.2016)



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor