Tarih: 04.07.2014 11:51

Endonezya-Türkiye Savunma İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

Zhongguo Xinwen

Çin Savunma Bilim ve Teknoloji Bilgi Portalınde yer alan habere göre Endonezya Halk Temsilcisi Konseyi (DPR), Türkiye ile savunma sanayi iş birliği ilişkisinin resmen kurulacağı anlaşmanın bu yıl içerisinde imzalanacağını tahmin ediyor.

Endonezya’nın anlaşma onay süreci 30 Haziran’da başladı. Bu anlaşma, 2010 yılında sunuldu, idari sorunlar nedeniyle onayı ertelendi. Anlaşma, iki tarafın büyüme, teknoloji transferi, üretim, sürdürülebilirlik ve yatırım alanlarında iş birliğini destekliyor. Bu faaliyetlerin gelişmesi, Türkiye’nin tasarladığı askerî malzemeleri, Endonezya’nın satın almasına bağlı olabilir. Kayıtlara göre anlaşma onaylandığında, iki ülke arasındaki savunma sanayi ilişkisini daha da derinleştiren kara sistemleri alanındaki iş birliğini geliştirecek.

Anlaşma onaylandıktan sonra Endonezya ile Türkiye’nin ortaklaşa zırhlı savaş aracı, füze sistemi, roket ve roket yakıtı ve yazılım tanımlı radyo (SDR) sisteminin de dâhil olduğu bir dizi askerî malzeme geliştirmeleri için resmî bir çerçeve sağlanacak. (Çin, Zhongguo Xinwen - 02 Temmuz 2014)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —