Energean, Stena Sondaj Gemisiyle İki İsrail Kuyusu Daha Açacak

Energean, Stena Sondaj Gemisiyle İki İsrail Kuyusu Daha Açacak

Geçen ay İsrail açıklarında gaz keşfinin ardından, E&P şirketi Energean, 2022 büyüme sondajı kampanyasının bir parçası olarak Stena Drilling ile seçeneklerini kullandı.

 

Energean Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Stena Drilling ile iki kuyu daha açma seçeneklerini kullanarak büyüme sondaj programını genişlettiğini bildirdi.

Bir hatırlatma olarak Energean, yaklaşık bir yıl önce İsrail açıklarındaki 2022 – 2023 büyüme sondaj programı için Stena Drilling ile bir sözleşme imzaladı. Sözleşme, Stena IceMAX sondaj gemisi kullanılarak üç sağlam kuyunun ve iki isteğe bağlı kuyunun sondajı içindi .

Energean CEO´su Mathios Rigas , 'Geçen ay Athena´da elde ettiğimiz başarının ardından, 2022 büyüme sondajı kampanyamızın uzatıldığını bugün onaylıyoruz. İsrail yerel gaz ve enerji piyasalarında rekabeti ve arz güvenliğini sağlamaya devam etme hedefimiz doğrultusunda, Hermes ile başlayarak iki kuyu daha açmak için Stena ile seçeneklerimizi kullandık.

'Bu seçeneklerin uygulanması, Doğu Akdeniz´in daha geniş bölgesine ve ötesine ihracat yapmak için İsrail gaz kaynağı tabanımızı ikiye katlama hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacak .'

İlk kuyu Blok 31´de bulunan Hermes madenini hedef alacak ve Ağustos 2022´de büyümesi bekleniyor. Birincil hedef Tamar A bölgesi. Hermes, Athena keşfinin Olympus Bölgesi´nin bir parçası olmasına benzer şekilde daha büyük bir yapı kümesinin bir bölümünü oluşturur.

Bu ayın başlarında, Energean´ın İsrail açıklarında bulunan Karish gaz sahası için inşa ettiği yeni FPSO, Singapur´daki bir tersaneden İsrail açıklarına giderken Süveyş Kanalı´nı geçti. Bu, bu türden kanalı geçen ilk gemiydi.

Geminin İsrail´e gelmesinin ardından, bağlama ve devreye alma operasyonları başladı. Ancak Lübnan, gaz sahasının tartışmalı sularda olduğuna inandığı için İsrail´i bölgede herhangi bir faaliyete karşı uyardı.

Kaynak:https://www.offshore-energy.biz/energean-to-drill-two-more-israel-wells-with-stena-drillship/



Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nce düzenlenen ‘Divan Sohbeti’nde “terörsüz Türkiye” meselesi konuşuldu.

Türkiye

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Belarus İstanbul Başkonsolosu İlya Adarchenko ile Başkonsolos Yardımcısı Mehdizade Mehriban vakfımızı ziyaret etti.

Türkiye

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezimiz tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı” dolayısıyla vakıf merkezimizin bahçesinde özel bir program düzenlendi.

Türkiye

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türkiye

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yükleniyor