Tarih: 13.03.2022 17:56

Enerji Krizi

Facebook Twitter Linked-in

İngiliz medyasından BBC´nin haberine göre; ABD´nin Rusya´ya yönelik ilan ettiği yaptırım planı Almanya ve Hollanda tarafından reddedildi. Doğalgazın %40´ını, Petrolün ise %30´unu doğrudan Rusya´dan karşılayan Batı´nın yeni bir tedarikçi bulması ya da Rusya´dan elde ettiği enerji yerine kısa sürede yeni bir tedarikçi bulmasının oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Haberde İngiltere´nin doğalgaz ihtiyacının yalnızca %5´ini Rusya´dan karşıladığı için Rusya´nın vana kapatma hamlesinden doğrudan etkilenmeyeceği fakat küresel doğalgaz fiyatlarının artışından yoğun şekilde etki göreceği belirtiliyor. 

İngiliz Gaz Firması Centrica´nın eski patronu Iain Conn, 'doğal gazın petrole kıyasla 'daha az serbest' işlem gördüğünü ve ülkeden ülkeye sabit boru hatlarıyla taşınırken arzın etkilenmesi halinde Rus gazının bir alternatifle değiştirilmesinin 'çok daha zor' olacağını' söyledi.

ABD ve İngiltere´nin yaptırım kararının ardından brent petrol fiyatının varil başına 130 doları geçtiği de haber de aktarılan bilgiler arasında.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —