Tarih: 18.01.2018 10:43

´Erdoğan, AB´nin zirvesiyle görüşecek´

Facebook Twitter Linked-in

 

Alman basını, AB ile Türkiye´nin ilişkileri yeniden düzeltme yolunda hazırlık yaptığını yazdı. Die Welt gazetesinin Brüksel´deki diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB´nin önde gelen temsilcileri arasında mart ayı sonlarında zirve buluşması yapılması planlanıyor. 

Buluşmada AB´nin, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan´ın başbakanı Boyko Borisov tarafından temsil edileceği haberde yer aldı. Zirvenin Sofya´da mı Brüksel´de mi yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı.

AB liderleri ile Erdoğan arasındaki son buluşma geçen mayıs ayında Brüksel´de tertiplenen NATO zirvesi sırasında gerçekleşmişti.

´TÜRKİYE´YE ÜÇ MİLYAR EURO´LUK DESTEK TAAHHÜDÜ İHTİMAL DAHİLİNDE´

DW Türkçe´nin aktardığı habere göre, zirvede tarafları ayıran unsurlar gibi ortak çıkarlar da ele alınacak. AB´nin terörizm ile mücadele, göç politikası, enerji ve Erasmus programı çerçevesindeki öğrenci değiş tokuşu konularında Türkiye ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor. 

Mültecilere yardım projesi çerçevesinde Türkiye´ye yeniden üç milyar euro´luk destek taahhüdünde bulunulmasının da ihtimal dahilinde olduğu öğrenildi. Konuya aşina diplomatlardan alınan bilgilere göre, Gümrük Birliği´nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanınması ve tam üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması bu yıl da söz konusu olmayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —