Tarih: 29.09.2016 12:05

Erdoğan: Birileri Lozan Anlaşması´nı zafer diye yutturmaya çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunlar söyledi:

15 Temmuz´da Türkiye hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de örtülü işgal girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı´dır. Birileri Lozan Anlaşması´nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. Birileri bize Lozan´ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Ege´deki adaları Lozan´da verdik. Bu zafer mi? O masaya oturanlar Lozan´ın hakkını veremediler. Sıkıntısını biz yaşıyoruz.

´TOPRAKLARIMIZI İŞGAL TEŞEBBÜSÜ´

Hem projenin gerisindeki siluetler hem de darbenin başarılı olması halinde hayata geçirilecek niyetler itibarıyla 15 Temmuz, 1912´den 1923´e kadar geçen kısa sürede beşte bire düşen topraklarımızdan elimizde kalan son parçanın işgali teşebbüsüydü. İşte, millet o toprakları bunlara teslim etmedi.

Bu darbe de başarılı olsaydı herhalde Sevr´i aratacak bir dayatmayla karşımıza çıkacaklardı.

Bu devletin sabrını zorlamayın. Sabrını zorlayanların akıbetlerini öğrenmek isterseniz açın tarih kitaplarına bakın.

´OHAL İÇİN 3 AY YETERLİ DEĞİL´

Olağanüstü hal uygulaması, tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Anamuhalefet partisinin, ´olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclis´in rutin çalışmalarıyla çözülebileceği´ görüşüne kesinlikle katılmıyorum. 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Sürenin uzatılması öngörülüyor. 

(Charlie Hebdo saldırısına atfen) Fransa´da ufak bir terör eylemi oldu, 13-14 kişi öldü. Türkiye´de demokratik rejime bir darbe yapılıyor, 241 evladımız şehit ediliyor. Acaba hangi lider Türkiye´ye geldi?

´NEDEN KİMSE FRANSA´YA OHAL´İ SORMUYOR?´

Fransa´da 3 ay, artı 3 ay ve son olarak da 6 ay olmak üzere toplamda 1 yıllık olağanüstü hal var. Dünyadan kimse Fransa´ya diyor mu ´Siz niye bir yıl olağanüstü hal ilan ettiniz?´.  ´BELKİ 12 AY DA YETMEYECEK´ Bakan arkadaşlara bunlar akıl veriyorlar, diyorlar ki ´Bir yıl olağanüstü hal Türkiye için doğru değil. Şu üç ayı bir daha uzatmayın ha´. Dur bakalım, sabırlı ol. Belki 12 ay da yetmeyecek. Kimse bize takvim belirlemesin, bu yol haritasını bu ülkenin hükümeti, kurumları belirler. OHAL´in uzatılması kararını milletimin anlayışla karşılayacağına ve destekleyeceğine inanıyorum.

´PKK, FETÖ VE DAEŞ´İN İŞBİRLİĞİNE DAİR BELGELER VAR´

Ülkemizde ve bölgemizde süren mücadele tek taraflı ve tek aktörlü değil. PKK ve FETÖ´nün, PKK ve DAEŞ´in nasıl işbirliği içinde olduğuna dair sayısız belge bulunuyor. DAEŞ bir yere giriyor, çıkıyor, sonra oraya PYD ve YPG yerleşiyor. Tezgah böyle çalışıyor.

Bünyesindeki FETÖ´cülerin temizlenmesiyle safralarından kurtulan TSK, başarıyla Fırat Kalkanı operasyonunu sürdürüyor 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —