• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Erdoğan: DAİŞ Tehlikelidir

Erdoğan: DAİŞ Tehlikelidir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgenin güvensizliği ve onun doğurduğu tehlikelerden dolayı üzüntülerini belirtti ve terörist grupların tahrip edici rolüne

 

Mehr Haber Ajansı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgenin güvensizliği ve onun doğurduğu tehlikelerden dolayı üzüntülerini belirtti ve terörist grupların tahrip edici rolüne değinerek şöyle dedi: “Bu gelişmeler ve bölgenin durumu, İran ile Türkiye arasındaki istişarelerin yapılmasını gerekli kılmaktadır.”

Irak ve Suriye´deki terörist grupların eylemlerinin endişe verici olduğunu belirten Ruhani, “Bu güvensiz ortam, kuşkusuz komşu ülkeleri de olumsuz etkileyecektir.” dedi.

İran ile Türkiye´nin zor koşullarda da yan yana durduklarını hatırlatan Ruhani, 'Bugün de bölgedeki zor koşulları dikkate alarak bölgesel sorunlarını çözebilmemiz için daha fazla iş birliği yapmamız gerekir.' dedi.

Ruhani, Tahran-Ankara ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlenmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Terörizme karşı her türlü operasyonların gerçekleştirilmesinin ülkelerin merkezî hükûmetleriyle koordineli olması gerektiğini belirten Ruhani, “Bu koordinasyon oluşmazsa bazı sorunlar çözülebilir ancak daha büyük sorunlar ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, konuşmasının sonunda Türk hükûmeti ve haklına sağlık ve huzur diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´da bu telefon görüşmesinde bölgedeki çatışmaların, güvensizliğin ve istikrarsızlığın durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “Ortak iş birliği yaparak DAİŞ terör örgütü başta olmak üzere terörizm ve radikalizmle mücadele etmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAİŞ, el Kaidenin bir kolu ve bu terörist grubun faaliyetlerinin devam etmesi İslam dünyası için bir tehlikelidir. İran ile Türkiye´nin bu terörist grup ile ortak mücadelesi oldukça önem arz etmektedir.” dedi.(İran, Mehr Haber Ajansı - 06 Ağustos 2015)

 



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor