Tarih: 05.04.2016 18:35

´Erdoğan, Davutoğlu ve Gül dahil 50 milyona yakın Türk´ün kimlik bilgileri internette´

Facebook Twitter Linked-in

 

‘Sızıntının´, türünün en büyük örneklerinden biri olduğunu belirten AP ajansı, toplamda 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait TC kimlik numarası, ad-soy ad- anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adresin gibi kimlik bilgilerinin ifşa edildiğini yazdı. Veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün bilgilerinin de yer aldığı öne sürüldü.

AP: BİLGİLER KISMEN DOĞRU

Türk yetkililerden henüz bir açıklama gelmezken veri tabanını inceleyen AP, sorguladığı 10 TC kimlik numarasının 8´inin gerçek olduğunu, bu yüzden ifşa edilen bilgilerin doğruluğunun kısmen de olsa teyit edildiğini aktardı.

ERDOĞAN VE TRUMP´LA İLGİLİ MESAJ

Diğer taraftan internette paylaşılan veri tabanının ana sayfasında Erdoğan, Davutoğlu ve Gül´e ait olduğu söylenen kimlik bilgileri ile şu mesaj yer alıyor: “Türkiye´deki geri kalmış ideolojilerin, kayırmacı anlayışın ve giderek yükselen radikal dindarlığın döküntü ve zayıf bir teknoloji altyapısına yol açacağı kimin aklına gelirdi ki?” Ana sayfada Türkiye´nin bilgileri saklamak konusunda daha sıkı önlemler alması gerektiği ifade edilirken “Erdoğan konusunda da bir şeyler yapın” deniyor. ABD´nin ‘bu olaydan alması gereken ders ise şu şekilde belirtiliyor: “Donald Trump´ı başkan yapmamalıyız. Ülke yönetmeyi Erdoğan´dan daha az biliyor gibi görünüyor.”

BİLGİSAYAR SUNUCULARI ROMANYA´YI, WEB ALANI İZLANDA´YI GÖSTERİYOR

Öte yandan korsanların veri tabanının yüklediği sitenin web alanının İzlanda´dan alındığı, kullanılan bilgisayarların sunucularının ise Romanya´da gözüktüğü öğrenildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —