Tarih: 26.11.2016 18:29

Erdoğan: Ey AP siz teröre yardım ve yataklık yaptığınızın farkında mısınız?

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul´da Toplu Açılış Töreni´nde konuştu. Erdoğan´ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kardeşlerim içeride FETO´nun PKK´nın teröristleriyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. PYD ile YPG ile tüm mücadelemizi sürdürüyoruz. İşte AP´nin aldığı son kararı gördünüz değil mi, şimdi onlar da dünyada tekrar izlesinler, neymiş efendim Türkiye´de OHAL varmış, teröristlerin üzerine çok sert gidiliyormuş, terör örgütleriyle ilişkili olanlar görevlerinden alınıyormuş, idam cezasının geri getirilmesi tartışılıyormuş, medyaya kısıtlama varmış, vize serbestisinin 72 şartından 7´si yapılmamış. Savunma sanayine yönelik silah veriyorlarmış da artık ambargo koyacaklarmış. Türkiye gibi topraklarında terör eylemi yapılan ülkeye, mücadeleyi bırak demek dükkanı kapat git demek.

‘OHAL´İ BELKİ 3 AY, BELKİ ÜSTÜNE 3 AY DAHA UZATACAĞIZ, SİZE NE YA?´

Ey AP, terör örgütüne çanak mı tuttunuz hayır olsun. Hani PKK terör örgütü olarak ilan edilmişti? Siz nasıl böyle bir karar alırsınız ya, terör örgütlerine çanak tuttuğunuzun farkında mısınız? Fransa (OHAL´i) 3 ay, 3 ay, 6 ay uzattı. Siz Fransa ile böyle bir karar aldınız mı? Fransa seçimleri sebebiyle yeniden uzatmayı düşünüyorlar. Türkiye, yaşadığı darbe girişimine ve terör eylemlerine rağmen OHAL´in henüz 3. ayında. Belki 3 ay, belki üstüne 3 ay daha uzatacağız. Size ne ya, bunun kararını parlamento verir, hükümet verir. Bu ülkeyi AP mi yönetiyor hükümet mi yönetiyor, size ne? Haddinizi bilin haddinizi. Geçti o, bunlar mazide kaldı. Avrupa´da hangi devlet ülkemizin şartlarında bulunsa değil OHAL ilanı, çok daha ağır yaptırımlara gider. 'Başınıza ne gelirse gelsin sesinizi çıkarmayın' demeye getiriyorsa hiç kusura bakmasınlar.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —