Tarih: 16.02.2021 16:06

Erdoğan: Harekatları önümüzdeki süreçte tehditlerin yoğun olduğu bölgelere genişleteceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak´ın kuzeyine ve Suriye´ye yönelik operasyonlara değinerek 'Harekatları önümüzdeki süreçte tehditlerin yoğun olduğu bölgelere genişleteceğiz' dedi.

Erdoğan´ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Sizlerle bir kere daha buluşmayı, hasbihal etmeyi nasip eden Rabbime hamdediyorum.

- Birkaç gündür yüreklerimiz şehitlerimizin acısıyla buruk. Her kesimden sivil katliamlarıyla dolu, alçak bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bu son hadise Türkiye´nin PKK ile mücadele için Irak´ın kuzeyi ve Suriye´de yürüttüğü mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladı. PKK terörüne karşı içeride ve dışarıda samimiyesiz duruş gösteren herkesin gerçek yüzünü de tekrar gösterdi. PKK´ya PKK diyemeyen, katliama katliam diyemeyenler, çevirdikleri fırıldakları gizlemeye çalışan güruhun foyaları ortaya döküldü.

- Kendi güvenlik ve refahları için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyenlerin tutarsızlıkları bu durumlarda çok daha açık şekilde kendini belli ediyor. 13 masumun infazı hadisesinde gelen birkaç cılız sesin dışında Türkiye´nin yanında kimseyi göremedik. Ey Batı, neredesin? Neden sesiniz çıkmıyor? Sesiniz çıksa da çıkmasa da biz görevimizi biliyoruz. Bu teröristlere Allah izniyle bu ülkede fırsat vermeyeceğiz.

- Bir süredir yürüttüğümüz ve önemli mesafe aldığımız harekatları önümüzdeki süreçte tehditlerin yoğun olduğu bölgelere genişleteceğiz.

- Bugün bakanlar, CHP Genel Başkanı´nı ziyaret ettiler, bilgilendirme yaptılar. İYİ Parti´yi de bilgilendirdiler. MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakımızın bir kadını Sayın Devlet Bahçeli ise zaten 'Biz size inandık, biliyoruz, bize gelmenize gerek yok' dedi. Yola devam ediyoruz.

- Güvenli hale getirdiğimiz bölgelerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız.

- Kardeşlerim biz size inandık, şu heyecanınızda şunu görüyorum; sizler de bize inandınız. Allah´ın izniyle bu davayı kimse çökertemez. Bu doğrultuda milletimizle yeni müjdeleri paylaşacağımız bir dönem olacaktır.

- Şunu da söyleyeyim he, bu bir bayan da olabilir, erkek de olabilir. Kim kazanırsa onu uzaya göndeririz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —