• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Erdoğan: Haşdi Şabi´ye cevabımız farklı olur

Erdoğan: Haşdi Şabi´ye cevabımız farklı olur

Türkiye´nin Irak´taki birliklerini güçlendirmeyi amaçladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şii Haşdi Şabi örgütünün terör estirmesi halinde cevabın ‘farklı´ olacağını söyledi.

 

Haşdi Şabi´nin Telafer operasyonunun başlatıldığına dair açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savunan Cumhurbaşkanı, 'Konuyla ilgili olarak da ben yetkili arkadaşlarımla da görüştüm. Bizim içeriden aldığımız şu an bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

´CİDDİ BİR MESAFE ALACAKLARINI SANMIYORUM´

Türkiye´nin IŞİD karşıtı operasyonda yer almasını istemediği Şii örgütün Musul´un 80 kilometre güneyinde olduğunu olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biraz daha şartlar değişmiş olabilir ya daha onlar püskürtülmüş olabilir veya ilerlemiş olsalar bile onu ancak belki şimdi alabilirim ama ciddi bir mesafe alacaklarını zannetmiyorum” diye konuştu. Telafer´in Türkiye için ‘hassas bir konu´ olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Telafer´de bir defa biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Sincar´da kesinlikle sıcak bakmayız. Bunu zaten bütün yetkililere çok açık net söyledim. Dedim ki Telafer tamamen Türkmen ili, ilçesi. Bunun yarısı Şia yarısı Sünni. Biz tabii değerlendirmeyi Şia, Sünni üzerinden değil aslında gönlümüzün arzusu bunu tamamen Müslüman olarak bakıyoruz. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur.'




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor