• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas´tan telefon görüşmesi

Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas´tan telefon görüşmesi

Görüşmede, başta Kudüs´ün statüsü olmak üzere Filistin´deki son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu akşam gerçekleşen görüşmede başta Kudüs´ün statüsü olmak üzere Filistin´deki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. 

Erdoğan, Ortadoğu´da kalıcı barış ve istikrarın sağlanabilmesi için, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulmasının gerekliliğine dikkati çekti. Erdoğan, Kudüs´ün ve Harem-i Şerif´in kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazasının tüm İslam ülkeleri için önemli olduğuna işaret ederek, bu hassas konuda uluslararası hukukun ve BM kararlarının ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye´nin Filistinli kardeşlerini haklı davalarında her zaman için desteklemekte olduğuna değinen Erdoğan, Gazze´ye yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının da barışa önemli bir katkı olacağını belirtti.

Abbas´ın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor