Tarih: 08.07.2017 22:50

Erdoğan ile Suriye´yi görüşen Putin, uzlaşma arayışının önemine dikkat çekti

Facebook Twitter Linked-in

 

G20 zirvesinin ardından basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Putin, “Suriye´deki gerilimi azaltma bölgeleri konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı ile ayrıntılı bir görüşmemiz oldu. Bu konunun önemli bir kısmı bize bağlı şeyler değil. Birçok şey, bölgedeki ülkelerin aralarındaki ihtilaflarla bağlantılı. Herkesin kendi endişeleri, kendi tercihleri ve yasal çıkarları var. Tüm bunlara böyle bakmalıyız, uzlaşma aramalıyız. Biliyorsunuz ki bazen bunu başarabiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

İRAN, TÜRKİYE VE ŞAM´IN DESTEĞİ İLE ÇÖZÜME YÖNELİK YENİ ADIMLAR ATMAK MÜMKÜN

Suriye´deki çözüm sürecine de değinen Putin, İran, Türkiye ve Suriye hükümetlerinin iyi niyetlerine dayanarak Suriye´deki çözüme yönelik yeni adımlar atmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Putin, “İran, Türkiye, elbette ki Suriye yönetiminin ve Beşar Esad´ın iyi niyetlerine dayanarak bir sonraki adımları atabileceğiz” diye konuştu.

SURİYE´DEKİ GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİNİN SINIRLARINA YÖNELİK ANLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Suriye konusuna devam eden Putin, bu ülkedeki gerilimi azaltma bölgelerinin sınırları ile ilgili anlaşma yapılması gerektiğini, bu çok titiz, ağır ve aynı zamanda ok sorumlu ve önemli bir çalışma olduğunu söyledi. 

Putin, “Aktif savaş eylemlerinin sona ermesi ve şu anda burada gerilimi azaltma bölgeleri konusunda çalışmamız dahi ileriye doğru atılan muazzam bir adım. Şimdi de bu bölgelerin sınırlarının somut olarak nasıl olacakları ve bölgelerdeki güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda anlaşmamız gerekiyor. Bu çok titiz, ağır ve aynı zamanda ok sorumlu ve önemli bir çalışma” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —