• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Erdoğan: Kanal İstanbul´la ilgili müteahhitleri tehdit ediyorlar, ´İktidara geliyoruz, bu ihaleyi iptal ederiz´ diyorlar

Erdoğan: Kanal İstanbul´la ilgili müteahhitleri tehdit ediyorlar, ´İktidara geliyoruz, bu ihaleyi iptal ederiz´ diyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Birileri Yaptırmayız´ diyor. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, ´Biz iktidara geliyoruz, geldiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Birileri Yaptırmayız´ diyor. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, ´Biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz´ diyorlar. Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni´nde açıklamalarda bulundu. Burada bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerden bahseden Erdoğan, 'İslam medeniyeti bir ilim irfan medeniyetidir. Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan daha sonra Batı´ya ulaştıran bizim ecdadımızdır' dedi.

Bugünkü bilim kaynaklarının büyük ölçüde Avrupa referanslı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, 'Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir. Biruni boylam derecelerini ölçmek için Gazze´den Bağdat´a 2 sene yürüdü. Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı´ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalamıştır' ifadesini kullandı.

Erdoğan´ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

Türkiye, İstanbul Havalimanı´na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştı. Şimdi herkesin hayran olduğu bir eser ortaya çıktı. 50 milyon yolcu ağırladık. 90 milyon yolcu hedefine ulaşacağımız aşikar.

Kanal İstanbul´la ilgili birileri ´Yapamazsınız´ diyorlar, ´Yaptırmayız´ diyorlar. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, ´İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz.´ Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet seni iktidara getirmez.
Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye´ye ne kazandırdı? Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı, Avrasya Tüneli de olmazdı, Osmangazi de olmazdı. 3.5 saatte senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz ya.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor