• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Erdoğan: Trump, ´YPG´ye silah sevkiyatının devam ettiğinden haberim yok´ dedi

Erdoğan: Trump, ´YPG´ye silah sevkiyatının devam ettiğinden haberim yok´ dedi

ABD Başkanı Donald Trump´ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile YPG´ye yönelik silah yardımına ilişkin yaptığı konuşmada 'Bundan haberim yok' dediği ifade edildi.

 

Erdoğan ´YPG´ye silah yardımına son verin´ dedi, Trump operasyonu sınırlı tutma çağrısı yaptı
Hürriyet´ten Nuray Babacan´ın haberine göre, AK Partili vekiller ile bir araya gelen Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmeden bahsetti. 

Buna göre Erdoğan, “ABD Başkanı Trump´la yaptığım son görüşmede, kendisine ‘Bize söz verdiğiniz halde hâlâ bu gruplara silah sevkiyatı yapılıyor´ dedim. Kendisi bana, ‘Benim bundan haberim yok´ dedi ve yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?´ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” dedi. 

Erdoğan, benzer bir değerlendirmeyi iki gün önceki MKYK toplantısında da yaptı.

Erdoğan, operasyonun yeni başladığı bir dönemde Türkiye´den ayrılmasının doğru olmayacağına karar verdiğini ve bu nedenle Güney Amerika gezisini ertelediğini aktararak şunları söyledi: 

“Türkiye´nin kararlığını herkes gördü. Mümbiç (Menbiç) konusunda da geri adım atmayacağız. Mümbiç konusunda ABD´den açıklamalar geliyor ama bizim yolumuz belli. Bir yola çıktık, dönüş yok. Türkiye´nin kararlı tutumu devam edecek. Söz söyleme zamanı geride kaldı, icraat zamanı. Biz söylenecek her şeyi söyledik. Türkiye sınırında terör unsurlarına kesinlikle izin verilmeyecek. Gerekli bilgilendirmeleri de yapıyoruz. Bu süreçte Latin Amerika gezisini de ertelemeye karar verdik. Operasyon sürerken bir hafta uzakta kalmak doğru olmazdı.” 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye´nin Afrin´deki operasyonuna rağmen YPG ile iş birliğine devam edileceğini söylemişti.

Pentagon yetkilisi Kenneth McKenzie´nin yaptığı açıklamada da 'YPG´ye gönderilen silahlar IŞİD´le mücadele tamamen bitince toplanacak' denilmişti.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor