Tarih: 08.08.2016 14:25

Erdoğan: Vize muafiyeti uygulanmazsa sığınmacı anlaşması devam etmez

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz´daki darbe girişiminin ardından ilk kez bir Avrupa gazetesine konuştu.

´BATI TÜRKİYE´Yİ YALNIZ BIRAKTI´

Le Monde´dan Marc Semo, Marie Jégo ve Christophe Ayad´ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerinin darbe girişimi karşısında verdiği tepkiyi yetersiz bulduklarının bir kez daha altını çizdi. 'Batı, darbe girişimi süresince Türkiye´yi yalnız bıraktı' diyen Erdoğan, Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo´ya düzenlenen saldırının ardından liderlerin Paris´te birlikte yürüdüğü anma törenini hatırlattı.

´AB, TÜRKİYE´YE KARŞI SAMİMİ BİR TUTUM İÇİNDE DEĞİL´

Erdoğan, Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasına da değindi ve 'AB, Türkiye´ye karşı samimi bir tutum içinde değil. Vize muafiyeti uygulanmazsa sığınmacı anlaşması devam etmez' ifadelerini kullandı.

Bu arada Le Monde, Erdoğan´ın Batı´ya yönelik sitemlerini aktarırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Erdoğan arasında yarın St.Petersburg´da gerçekleştirilecek görüşmeyi de anımsattı.

ERDOĞAN: SİZE GÖRE PUTİN DOĞULU MU?

Erdoğan, Le Monde´un 'Kendinizi Putin´e Batılı politikacılara olduğundan daha yakın mı hissediyorsunuz?' sorusu üzerine önce 'Size göre Putin Doğulu mu?' diye yanıt verip ekledi: 'Rusya hem Avrupa hem de Asya ülkesi. Bu konuya böyle bakıyoruz. Batı dünyası Rusya´yı dışlamayı denedi, bizi değil' yanıtını veren Erdoğan, '9 Ağustos´ta gerçekleştirilecek görüşme Türkiye´deki darbe girişiminden önce planlanmıştı. Eminim ki Putin´le gerçekleştireceğimiz görüşme bu görüşme ülkelerimizin ilişkilerinde yeni bir aşamanın başlangıcı olacak.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —