Tarih: 31.10.2014 18:04

Erdoğan: Neden varsa yoksa Kobani?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak için gittiği Paris`te Irak Şam İslam Devleti`ne (IŞİD) karşı hava operasyonları düzenleyen koalisyon güçlerini eleştirdi ve 'Neden varsa yoksa Kobani? Neden Suriye`nin diğer bölgelerinde tavır alınmadı?' diye sordu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, koalisyon güçlerinin Suriye`deki Beşar Esad rejimini hedef alması gerektiğini vurgulayarak 'Eğer demokrasi diyorsak... halk ne isterse o olur dememiz lazım' dedi.

Hollande ise Erdoğan`ın Kobani açıklamalarına 'Doğrudur, sadece Kobani yok. Sayın Erdoğan çok haklı. Başka şehirler IŞİD`in tehdidi altında. Bizim için anahtar bir şehir de var, o da Halep... Ama Kobani de var. Şehir boşaltılmış olsa da gerekli desteği vermek durumundayız.' diyerek cevap verdi.

Irak`ta ordu `sürekli kaçıyor`

Irak`ta da IŞİD`e karşı mücadelenin zorluklarla karşılaştığını vurgulayan Erdoğan, Irak ordusu için `sürekli kaçmaktadırlar` ifadesini kullandı.

Türkiye`nin Irak`ta IŞİD`e karşı savaşanlara hem eğitim hem de silah desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Erdoğan bu desteğin karşılığında Ankara`nın bazı talepleri olduğunu da yineledi:

'Eğit-donata ihtiyaç var. Biz Türkiye olarak hazırız. Her an bu adımları atabiliriz. Üç şey: Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve eğit-donat. Bunları uygulamaya koyduğumuz andan itibaren Türkiye koalisyon güçlerinin yaptığı şeyi yapacaktır.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —