Tarih: 02.12.2014 00:19

Erdoğan: Papa İle Aynı Fikirdeyiz

Facebook Twitter Linked-in

Ria Novosti

Üç günlük resmî ziyaret çerçevesinde Türkiye’ye gelen Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa Fransuva ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü Ankara’da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden sonra yapılan ortak basın toplantısında, Türkiye ve Papa Fransuva’nın hiçbir konuda farklı düşünmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Saygıdeğer Papa Fransuva ile yaptığımız görüşmeden sonra anlaşıldı ki neredeyse bütün meselelere bakışımız aynı. Terörizmle mücadele ve dünyadaki para hegemonyası, sözünü ettiğimiz meselelere dâhil ve bu konularda da fikirlerimiz aynı. Düşüncelerimizin uymadığı hiçbir husus yok.”

Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki şiddetin artmaya devam etmesi nedeniyle akan kanı durduracak bir çözümün mümkün olduğu kadar çabuk bulunması gerektiğini, bu bağlamda Papa’nın ziyaretinin özellikle önemli olduğunu vurguladı: “Bu ziyaret, bölgemiz için özellikle önemli ve barış meselesine büyük katkısı olacak. İnanıyorum ki Papa Fransuva’nın mesajları sadece İslam dinini benimsemiş insanlara değil Hristiyanlık dininin mensuplarına da ulaşacaktır.”

Erdoğan’a göre şu anda dünyada İslam dinine yönelik büyük bir önyargı var ve bu önyargıyı kırmak gerekiyor. Cumhurbaşkanı bununla ilgili olarak ise “Dünyada yaşanan büyük bir felakete şahit oluyoruz. Bu felaket nefret, radikalizm ve Naziciliktir. Bütün dünyada İslam’a karşı nasıl bir önyargının oluştuğunu görüyoruz, İslamofobi her tarafa yayılıyor. Bugün İslam ve terör özdeşleştiriliyor ve bu da Müslümanların kalbinde yaralar açıyor. Bütün bunlar, terörist ülkelerin uzun yıllardır sürdürdükleri politikanın sonucudur. Bunlara son verecek bir çözümü hep birlikte üretmeliyiz.” dedi.

Erdoğan dünyada özellikle Orta Doğu’ya ve İslam ülkelerine sıklıkla uygulanan bir çifte standardın olduğunu düşünüyor: “Türkiye’de kaç yıl Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile mücadele yüzünden kan döküldü ve bunu hiç kimse gerçek anlamda fark etmedi. Camilere saldırı yapılıyor yine verilen tepkiler çok az. Bu tavır insanlarda adalete olan inancı yıkıyor.” (Rusya, Ria Novosti - 28 Kasım 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —