Tarih: 22.09.2016 22:13

Erdoğan´dan ABD´ye: Er ya da geç ilişkilerimize zarar verir

Facebook Twitter Linked-in

 

Erdoğan´ın konuşmasından satır başları şöyle:

ABD´deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada FETÖ´cü birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki, biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır.

Şu anda ´Türkiye´de anti Amerikancılık yaygın´ diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya´da misafir ettiğimiz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90´ı ile burada ´Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğini göre bizim Amerika´ya olan muhabbetimiz azalmıştır´ diyecektir.

Üç gün önce Kobani´ye yine uçak dolusu silah indirdi Amerika. Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden´a söyledim, ´Bundan haberin var mı?´ dedim. ´Haberim yok´ dedi. ´Benim haberim var´ dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani´ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ´e gitti, yarısı PYD´ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Dolayısıyla bizim sağlıklı bir şekilde Amerika ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —