Tarih: 08.09.2016 17:41

Erdoğan´dan Fırat Kalkanı açıklaması: Halkın davetine icabet ediyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Erdoğan´ın konuşmasından satır başları şöyle:

PKK ile FETÖ´nün, DEAŞ ile DHKP-C´nin bizim nezdimizde bir farkı yoktur. Hepsi de ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin düşmanıdır. İşte bunları 15 Temmuz´dan sonra çok daha açık ve net gördük, yaşadık. Öyleyse hepsinin de kökünü kazıyana kadar, azimle, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Tek fert kalıncaya kadar, şahsım için söylüyorum, bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bu can bu tende olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğim.

Belediye başkanlığımdan bu yana tanıdığım bu örgüt, ne yazık ki bizlere ihanet etmiştir, vatana ihanet etmiştir. İşte 1999, ondan sonra da kaçıp gitmiştir. Bölücü terör örgütünün başı buraya teslim edilirken, o da buradan malum yere gitmiştir, Pensilvanya´ya.

(Yurtdışındaki FETÖ okulları) Dün Bakanlar Kurulu toplantısında hemen bir düzenleme yapalım, Bakanlar Kurulu kararı ile olursa öyle yapacağız, veyahut da KHK içerisine sokup, dünyadaki bizim bilgimiz dışında nerede ´Türk´, ´Türkiye´ ünvanı varsa bunların hepsini yasaklamamız lazım. Hemen dışişleri bakanlıklarına bunları bildirelim ve o ülkelerin yönetimlerine bunu bildirmek suretiyle bir daha bu unvanların yasaklanmasını isteyelim. Çünkü bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar, hala bu mevcut.

Biz terör koridoru oluşturma gayretlerine ‘evet´ diyemeyiz. Sınırlarımızı terör koridoru olmaktan çıkarıp barış koridoru haline getireceğiz. Biz asıl o ülkenin sahipleri olan halkın davetine icabet ediyoruz. Cerablus operasyonunun başarısı tüm dengeleri alt üst etti. Dünya kamuoyunun bölgeye bakışı değişti. Bölgede Türkiye´nin rızasının olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —