Tarih: 22.12.2017 13:35

Erdoğan´dan Putin´e Kudüs teşekkürü

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre telefon Erdoğan ile Putin´in görüşmesinde ikili konular ve bölgesel meseleler konuşuldu. 

Erdoğan, gerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi´nde gerek BM Genel Kurulu´nda Kudüs konusunda sunulan karar tasarılarına desteklerinden dolayı Putin´e teşekkür etti. Görüşmede, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda dün alınan kararla, ABD´nin Kudüs konusundaki beyanının ´gayri hukukiliğinin ortaya konulmasının memnuniyet verici olduğu´ vurgulandı. 

İki lider, bölgenin barış ve istikrarı açısından da büyük önem taşıyan Kudüs konusunda BM kararlarına ve uluslararası hukuka bağlı kalınmasının önemine dikkati çektiler. 

SURİYE´YE İNSANİ YARDIM

Doğu Guta´ya insani yardım eriştirilmesi hususu başta olmak üzere Suriye´deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Astana sürecine de değinildi.

İKİLİ İLİŞKİLER

Enerji ve savunma sanayi dahil, ikili ilişkilerde alınan kararları hayata geçirmeye yönelik çalışmaların sürmesinden memnuniyetlerini dile getiren Erdoğan ve Putin, önümüzdeki süreçte de her konuda yakın temas halinde olma konusunda mutabık kaldılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —