• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Erdoğan´ın ´ayar almam ayar veririm´ siyasetinin sonu geldi´

´Erdoğan´ın ´ayar almam ayar veririm´ siyasetinin sonu geldi´

Dışişleri Bakanlığı´ndan üç yıl önce istifa eden eski Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, ABD´de Türkiye´ye yönelik yer alan habereler için 'Fatih Terim´in deyişiyle ‘ayar almam ayar veririm´ yaklaşımıyla yürütmeye çalıştığ?

 

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun´un 'Amerika´daki Neocon çevrelerde Türkiye üzerine darbe senaryoları yazılıyor son günlerde. Neden?' sorununa Aydın Selcen şöyle yanıt verdi.

'Türkiye için olabilecek en kötü şey, mevcut durumdan daha da kötüsü, herhalde askeri darbedir. Hiç kimse buna özenmemeli. Ne var ki, ABD´nin iki eski büyükelçisi Morton Abramowitz ve Eric Edelman gibi isimlerin Amerika´nın ana akım medyasındaki yazılarında ‘Ya reform ya yap ya istifa et´ gibi sözler sarf etmesi, bunun onların ağzından söyletilmesi önemsenmeli. Cumhurbaşkanı´nın Amerika ziyaretine bir hafta kala Rıza Sarraf´ın tutuklanması, bu tip makalelerin yayımlanması, bence Fatih Terim´in deyişiyle ‘ayar almam ayar veririm´ yaklaşımıyla yürütmeye çalıştığımız dış siyasetin sonuna geldiğimize dair emareler bunlar.'

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor