Tarih: 16.05.2017 13:20

Erdoğan´la görüşen Duterte: Türkiye, Asya´da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız

Facebook Twitter Linked-in

 

Filipinler´in her açıklaması olay olan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte dün Çin´in başkenti Pekin´de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüştü. 

Filipinler merkezli ABS-CBN News sitesinin haberine göre Duterte´nin asistanı Bong Go, Filipinli yetkililerin Erdoğan´la görüşme talep ettiğini söyledi.

Duterte´nin özel asistanı da görüşmenin 10 dakika sürdüğünü açıklayarak iki liderin beraber fotoğrafını paylaştı ancak görüşmenin ayrıntıları açıklanmadı.

​´TÜRKİYE VE MOĞOLİSTAN ASEAN´A KATILIM KONUSUNDA DESTEK OLMAMI İSTEDİ´

Diğer taraftan Erdoğan´la görüşmesinin ardından Kuşak ve Yol Forumu dönüşü Davao Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Duterte Türkiye ve Moğolistan´ın coğrafi olarak parçası olmamasına karşın ASEAN´a katılmasını destekleyeceğini ifade etti. 

Hem Erdoğan hem de Moğolistan Başbaşkanı Jargaltulga Erdenebat´ın ASEAN´a katılmak için ilgi gösterdiğini söyleyen Duterte 'ASEAN´ın başkanlığını yürütttüğüm bu sürede örgüte girişleri için destek olmamı istediler. Ben de ´Neden olmasın?´ dedim' dedi.

Myanmar´ın arka plandaki gerçek lideri  Aung San Suu Kyi´nin bu planı ´tuhaf bulduğunu´ söyleyen Duterte 'O bana ´Onların ASEAN´ın bir parçası olmaları ya da olmamaları konusunda fiziki coğrafyalarına dikkate aldın mı?' dedi. Ben de ´Onlar (ASEAN´ın) bir parçası. Onların bir parçası olduğunu söyleyebilirim´ dedim' ifadelerini kullandı.

Duterte sözlerine şöyle devam etti: 'Türkiye, Asya´da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız. Bu her zaman belirsiz bir konu oldu.'

TÜRKİYE İLE FİLİPİNLER ARASINDA 8 SAAT FARK VAR

ASEAN, 1967 yılında Tayland´ın başkenti Bangkok´ta, Endonezya,Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland arasında Bangkok Deklarasyonu´nun imzalanmasıyla kuruldu. Birlik, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmenin desteklenmesinin yanı sıra bölgesel barış ile güvenliğin artırılmasını amaçlıyor. Türkiye ile Filipinler arasında 8 saat fark buunurken, Moğolistan´ın başkenti Ulan Bator Filipinler´in başkenti Manila´dan yaklaşık 3900 km. uzaklıkta bulunuyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —