Tarih: 13.05.2015 11:30

Erdoğan: Türk gemisine saldıranları ortaya çıkartacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Libya`da Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı 'Tuna-1' isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

'Bunu şiddetle kınıyoruz, burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle de başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere işin takipçisiyiz, bu süreci takip ediyoruz. Sorumluların derhal Libya yetkilileri tarafından bulunması gerekir, bunun da takipçisi olacağız. Tabii şu anda Libya`nın kendi içinde ciddi bir sıkıntısı var, onu görmemiz lazım. Çok başlılık var, iki başlılık da demiyorum. Çok başlılığın içerisinde olan bir Libya`da maalesef böyle bir sıkıntı şu anda yaşanıyor. Takipçisiyiz ve bu konuyu inanıyorum ki asla bir gizliliğe veyahutta `neticesi ne olursa olsun` demeden sonuna kadar kovalayacağız ve bu işin faillerini de inşallah ortaya çıkartacağız.'

Bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı Tuna-1 isimli kuru yük gemisi, İspanya`dan aldığı yükü teslim etmek üzere Tobruk Limanı`na giderken saldırıya uğramıştı. Gemide 8`i Türk, 6`sı Gürcistan ve 1`i de Azerbaycan uyruklu olmak üzere 15 kişilik mürettebat bulunuyordu. Saldırıda geminin Türk olan 3. kaptanı İlker Büyükdere hayatını kaybederken, 3 mürettebat da yaralandı.

Saldırıyı, Tobruk hükümetine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı üstlenmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —