Ermenistan'da tansiyon zirveye tırmandı! Paşinyan'ı 'hain' ilan edip, polisle çatıştılar!

Ermenistan

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 24 saatte elde ettiği zaferin yankıları sürerken Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ortalık toz duman. Başbakan Paşinyan'ı 'hain' ilan eden protestocular polisle çatıştı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 24 saatte elde ettiği zaferin yankıları sürerken Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ortalık toz duman. Başbakan Paşinyan'ı 'hain' ilan eden protestocular polisle çatışırken, muhalefet gösterilerin Paşinyan istifa edene kadar devam edeceğini duyurdu.

Azerbaycan Karabağ bölgesinde başlattığı anti terör operasyonunda büyük bir zafere imza attı. Ermeni ayrılıkçıların ateşkes için silah bırakmasından sonra Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri dün Azerbaycan'ın Yevlah kentinde azeri yetkililerle bir araya geldi ve diyalog süreci başladı.

ERMENİSTAN'DA TANSİYON ZİRVEYE TIRMANDI

Dünya Azerbaycan'ın 24 saatte elde ettiği zaferi konuşurken, Ermenistan'da tansiyon zirveye tırmandı. Ermenistan muhalefeti hükümetin Ermenistan yanlısı ayrılıkçılara destek olmadığı gerekçesiyle Başbakan Paşinyan’ın istifasını isterken, Paşinyan karşıtı gösteriler dün üçüncü gününde de devam etti.

GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI: "PAŞİNYAN İSTİFA EDENE KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Başkent Erivan’da yürüyüş yapan Paşinyan karşıtları, meclis binası önünde toplandı. Hükümet binasını koruyan polise şişe ve taş atan göstericiler, polisle çatıştı.

Polis memurları resmi binaları korumak için ses bombası kullanırken, çıkan arbedede bazı gösteriler gözaltına aldı. Kaç kişinin gözaltına alındığına dair şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Muhalefet liderleri Paşinyan’ın istifasına kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

PAŞİNYAN'I 'HAİN' İLAN ETTİLER

Sokağa dökülen yüzlerce protestocunun hep bir ağızdan Dağlık Karabağ'ın Ermenice adı olan "Artsakh" sloganları attığı duyulurken, göstericilerin elindeki pankartlarda "Nikol bir haindir", "Savaşmadan kazanamazsın" sloganları dikkat çekti.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, protestoculardan biri Paşinyan'ı eleştirerek, "Artsakh'ı kaybettik, ülkemizin diğer bölgelerini de kaybedeceğiz. Zaten savaşmazsanız kazanamazsınız. Hepimiz ülkemiz için canımızı vermeye hazırız ama ne silahımız ne de müttefikimiz var." derken başka bir protestocu kimsenin Paşinyan'a teslim olmasını yönünde talimat vermediğini belirterek "Ülkemizi kurtaracağımıza dair hala umudum var ancak ilk önce hainlerden kurtulmamız gerekiyor" dedi.

"BİR GÜNLÜK SAVAŞ"

ABD merkezli Politico dergisi ise 'bir günlük savaş' adını verdiği anti terör operasyonunun Paşinyan'a karşı öfkeyi körüklediğine dikkat çekti.

ERMENİSTAN'ın son dönemde Rusya ile 'tarihi bir kopuş'un eşiğine geldiğine dikkat çeken Politico, son yaşanan gelişmeler karşısında Paşinyan'ın kendi Dışişleri Bakanlığı'nın bile 'ihanete uğramışlık' duygusunu gizleyemediğini öne sürdü.

 



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor