Tarih: 01.07.2022 16:51

Erol Evcil´in jeti hangara çekildi! Değeri 300 milyon TL

Facebook Twitter Linked-in

 

Demir-çelik piyasasını manipüle edenlere yönelik ‘Demir Yumruk´ operasyonunda gözaltına alınan Erol Evcil´e ait özel jet, Paris´ten Türkiye´ye getirildi. Hürriyet, o jetin fotoğrafına ulaştı.

Ankara merkezli 19 ilde yapılan ‘Demir Yumruk´ operasyonunda gözaltına alınan şüpheli sayısı 315´e yükseldi. 8 günlük gözaltı süresi verilen şüphelilerin ifadelerinin alınmasına ise devam ediliyor.

/resimler/2022-7/1/1652277486914.jpg

Operasyon kapsamında el konulmasına karar verilen Erol Evcil´e ait özel Jet de Türkiye´ye getirildi. Ankara Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 300 milyon lira değerindeki jetin operasyondan bir gün önce Fransa´nın başkenti Paris´e uçtuğunu tespit etmişti. Jet Paris´ten getirilerek İstanbul´daki Atatürk Havalimanı´nda bir hangara çekildi.

TEKNEDE GÖZALTI

Öte yandan adreslerde yapılan aramalarda şüphelilerden Serdar T.´nin Fethiye´de bir teknede olduğu belirlendi. Ekipler, Göcek koylarındaki yaklaşık 150 teknede arama yaptı. Serdar T., o teknelerden birinde bulunarak gözaltına alındı ve Ankara´ya getirildi.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE

/resimler/2022-7/1/1653037221908.jpg

1990´lı yıllarda cinayete azmettirme, kara para aklama gibi birçok suça adı karışan Erol Evcil, 22 yıl sonra yine benzer suçlamalarla gözaltına alındı. Evcil´in ifadesi alınana dek tek kişilik hücrede tutulduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: İLMEK İLMEK DOKUDUK

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, operasyonla ilgili, “Türk devletine vergi ve piyasalara manipülasyonlarla çalım atmak isteyenler; zannetmesinler ki görmüyoruz. Demir Yumruk´un safhası devam edecektir. Bu operasyonda çok sabrettik. Yaklaşık 1.5 yıldır ilmek ilmek dokunan bir operasyondu” dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —