Tarih: 13.04.2017 23:32

Esad: ABD´nin pozisyonu nedeniyle Cenevre görüşmeleri verimli değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında Cenevre´de Suriye ile ilgili yapılan görüşmelerin, ABD´nin teröristleri desteklediği için verimli olmadığını açıkladı.

Suriye lideri Esad, AFP´ye verdiği röportajda, BM çatısı altında Cenevre´de Suriye ile ilgili yapılan görüşmelere değindi. Esad, “Her zaman olabilecek aktif süreç, sürecin yeniden canlanması ve sürecin verimli olması arasında büyük fark var. Neden mi? Çünkü ABD, herhangi bir siyasi çözüme ulaşılması konusunda gayriciddi bir tutum izliyor. Onlar (Cenevre) sürecini teröristlere ‘şemsiye´ olarak kullanmak ve bu görüşmelerden çatışmalar sahasında alamadıklarını elde etmek istiyorlar. Bu nedenle görüşmeler kesinlikle verimli değil” diye konuştu. 

ABD´nin yeni yönetiminin, eski yönetimin desteklediği aynı teröristlere destek vermeyi sürdürdüğünü söyleyen Esad, “Elbette ki süreç yeniden canlandırılabilir, ancak bu sürecin etkili veya verimli olmasını bekleyip beklemediğimizi söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —