• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Esad, Fransa´nın verdiği onur nişanını iade etti

Esad, Fransa´nın verdiği onur nişanını iade etti

ABD,Fransa ve İngiltere´nin Suriye´ye yönelik saldırısı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransa´nın geri almakla tehdit ettiği onur nişanını (Legion d´honneur) kendi isteğiyle iade etti. Esad, 'ABD´nin kölesi olan bir ülkeni

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Esad´ın 2001 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac´ın kendisine verdiği onur nişanını geri verdiğini duyurdu. 

Bakanlık açıklamasında Fransa´nın en yüksek düzeyli nişanı olan ve Esad´a takdim edilen ´Büyük Haç´ şeklindeki ´Legion d´honneur´un Suriye´de Batı Avrupa ülkelerini temsil eden Romanya Büyükelçiliği vasıtasıyla geri gönderildiğini belirtti.

Bakanlık kararın Fransa´nın 14 Nisan´da Suriye hükümetine ait hedeflere yapılan saldırıya katılması nedeniyle alındığını vurgulayarak,  ABD´nin emirlerini takip eden bir ülkenin nişanını elde tutmanın Suriye´yi onurlandırmadığı ifade edildi.

´TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYEN ABD´NİN TAKİPÇİSİ VE KÖLESİ ÜLKE´

Açıklamada 'Teröristleri destekleyen ABD´nin takipçisi ve kölesi bir ülkeye ait nişanı takmak Devlet Başkanı Esad için bir onur değil' dendi.

´KOLONYALİZM VE KÖLELİK DÖNEMİ SONA ERDİ´

Şinhua haber ajansının aktardığına göre Esad´ın ofisinden yapılan açıklamada da 'Kolonyalizm ve kölelik dönemi sona erdi. 7 yıldır terörizmle mücadele eden Suriye ordusu tarafından desteklenen Suriyeliler, çocukça ve umursamaz politikalarla terörize edilemeyecek' ifadelerine yer veridi.

Bu hafta başında Duma´da gerçekleştiği öne sürülen kimyasal saldırı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Esad´a verilen onur nişanına yönelik disiplin işlemi başlatıldığını teyit etmişti.

Fransa´nın en yüksek düzeydeki devlet nişanı ´Legion d´honneur´ 1802 yılında Napolyon Bonapart tarafından verilmeye başlandı. Nişan her yıl yaklaşık 3.000 kişiye takfim ediliyor.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor