Tarih: 14.12.2016 18:07

Esad: IŞİD´ciler ABD´nin ya desteğiyle ya da bilgisi dahilinde Palmira´ya döndü

Facebook Twitter Linked-in

 

Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD´in bazı bölgelerini yeniden ele geçirdiği Palmira kentindeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘PALMİRA´DA OLAN BİTEN BU´

“Bu teröristlerin pek çoğu Palmira´ya ya Amerikalıların doğrudan desteğiyle ya da en iyi ihtimalle Amerikalıların bilgisi dahilinde Rakka ve Deyr ez Zor´dan geldi” diyen Esad, şöyle devam etti: “Amerikalılar bunu görmezden geldi; Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan´ın, IŞİD´e destek verip ona sponsorluk yaparak bu misyonu yerine getirmesine izin verdi. Palmira´da olan biten bu. Bunlar yalnızca Musul´la ilişkilendirilemez. Zira IŞİD Suriye topraklarında da —ülkenin kuzeyinde ve ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin iki yıldır bombaladığını söylediği Rakka´da— varlık gösteriyor.”

“IŞİD´cilerin çok sayıda militanla onlarca kilometrelik mesafeyi kat ederek ellerinde daha önce olmayan kalitede silahlarla Palmira´ya gelebilmiş olması Musul´dan geldiklerini değil bazı ülkelerin onları doğrudan desteklediğini gösteriyor” ifadelerini kullanan Esad, “Birincisi, ellerindeki ağır silahları kendileriyle birlikte Musul´dan nasıl getirmiş olabilirler? İkincisi de, Musul ve Rakka´da bombardıman düzenleyen Amerikan hava güçleri neden bunun karşısında hiçbir şey yapmadı?” diye sordu.

IŞİD, Mayıs 2015´te ele geçirdiği Palmira´nın kontrolünü, Rusya´nın havadan destek verdiği Suriye ordusunun operasyonları sonucunda mart atında kaybetmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —