Tarih: 14.12.2016 09:34

Esad: Palmira´ya saldırıların zamanlaması Halep´te yaşananlarla bağlantılı

Facebook Twitter Linked-in

 

RT´ye konuşan Esad tıpkı Halep örneğinde olduğu gibi Batılı devletlerden gelen açıklamaları iyi okumak gerektiğini vurguladı. Batı´nın sivilleri değil teröristleri korumaya çalışıyor gibi göründüğünün altını çizen Esad,  IŞİD´in yeniden Palmira´ya saldırmasının ardından bu ülkelerden hemen hemen hiç tepki gelmemesini de eleştirdi.

Esad´ın Mariya Finoşina´ya verdiği söyleşi şöyle: Palmira bölgedeki bir diğer sorunlu bölge haline geldi.

IŞİD,  Palmira´ya saldırıyor ama bu saldırıların kınandığını pek duymuyoruz.

Kesinlikle. Hükümet, Palmira´yı almış olsaydı kültürel miras hakkında endiselenirlerdi. Halep´i teröristlerden kurtarırsak Batılı yetkililer ve anaakım medya siviller konusunda endişe duyacak. Muhalifler, teröristlerin bu sivilleri öldürmesi ya da palmiraua saldırması onları endişelendirmiyor

Suriye ordusunun Halep´teki ilerleyişine cevap veriyorlar. Halep´teki zaferi önemsiz kılmaya çalışıyorlar. Orduyu Palmira´ya yöneltip Halep´ten uzaklaştırmaya çalışıyorlar ama tabii ki işe yaramadı.

Batılı ülkeler ısrarla Rusya ve İran´dan kendi deyimleriyle ´şiddeti durdurmanız´ için size baskı yapmasını istiyor. Henüz kısa süre önce 6 Batılı ülke Rusya ve İran´ın Halep´te ateşkes için size baskı kurmasını istedi. Tam da ordunuz ilerlerken, ateşkes istediler.

Siyasette satır aralarını okumak önemlidir. Ne sordukları önemli değil. Açıklamalarının çevirisi şu: Rusya lütfen Suriye ordusunun teröristlere karşı ilerleyişini durdursun. Açıklamalarının asıl anlamı bu, gerisi boş: Teröristleri yenerek çok ileri gittiniz. böyle olmamalıydı. Suriyelilerin bunu durdurmalarını söylemelisin. Teröristlerin varlığını sürdürmesini sağlamak ve onları korumak zorundayız.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —