Tarih: 21.04.2016 22:01

Esad Varken Özgür Seçim Yapılmaz

Facebook Twitter Linked-in

 

El Diario

Salı günü Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 47 Avrupa devletinin parlamenterleri huzurunda, Beşar Esad rejiminin 'Suriye´de yeni bir anayasayı ve özgür seçimleri' imkânsızlaştırdığını vurguladı.

Türk yönetici, Strasbourg´da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) Türkiye´nin 'toprak bütünlüğüne sahip istikrarlı bir Suriye Devleti´ne' ihtiyacı olduğunu belirtti.

Davutoğlu, AKPM üyeleri karşısında, 'Türkiye´nin yaptığı gibi Avrupa´nın da göç konusundaki zorunluluklarını yerine getirmesi gerektiğini, Kürdistan İşçi Partisinin (PKK) terörist bir grup olduğunu ve yeni Türk anayasasının özgürlük, demokrasi ve insan haklarına dayanacağını' belirtti.

Türk topraklarında 270 bin Suriyeli sığınmacı olduğunu ve ülkesinin, 'onların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını' karşıladığını; aynı zamanda 2015´te 6 bin 600 ve nisan ayının ilk yarısında 327 Suriyeli göçmenin Ege Denizi´nde Türk sahil güvenliği tarafından kurtarıldığını hatırlattı.

Türkiye Başbakanı, PKK ile cihatçı örgüt İslam Devleti (İD) arasında farklılık olmadığını belirtti ve bazı Avrupa ülkelerinde Kürt grubun 'meşru bir hareket' olarak görülmesini eleştirdi.(İspaya,El Diario-19.04.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —