• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Esad Yönetimi Uzaklaştırılmalı

Esad Yönetimi Uzaklaştırılmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın derhal iktidardan uzaklaştırılması çağrısında bulunarak geçiş hükümeti kurulması gerektiğini söyledi ve hava üslerinden birine yönelik ABD füze

 

REUTERS

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın derhal iktidardan uzaklaştırılması çağrısında bulunarak geçiş hükümeti kurulması gerektiğini söyledi ve hava üslerinden birine yönelik ABD füze saldırısına desteğini ifade etti. 

Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya´da gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Rejimin mümkün olan en kısa sürede Suriye yönetiminden uzaklaştırılması lazım. Kendisi uzaklaşmak istemiyor, hükümet olmuyor, insanlık suçuna devam ediyor. O zaman bu kişiyi oradan uzaklaştırmak için hangi adımlar gerekiyorsa atmak lazım.' dedi. 

Çavuşoğlu, Suriye´de siviller için güvenli bölgeler oluşturulmasının hiç olmadığı kadar önem arz ettiğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca koalisyonun ABD füze saldırısı konusunda bilgilendirildiğini ve kendisinin Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi yaptığını kaydetti. 

Çavuşoğlu ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile temasların başlatıldığını belirtti. (İngiltere,REUTERS-07.04.2017)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor