• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Esad´ın danışmanı: Kimyasal saldırı suçlamaları mantıklı değil

Esad´ın danışmanı: Kimyasal saldırı suçlamaları mantıklı değil

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın danışman Buseyna Şaban, 'Suriye ordusu neden silahsız insanlara, çocuk ve ihtiyarlara karşı kullansın?' derken, Yüksek Müzakere Komitesi´nin, ABD´nin, Şayrat hava üssüne saldırısına destek vermesi

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın danışman Buseyna Şaban, silahsız insanlara karşı kimyasal silah kullanıldığı yönündeki suçlamaların mantıksız olduğunu söyledi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nün (OPCW) 2013´te tüm kimyasal silahların Suriye´den çıkarıldığını doğruladığını hatırlatan Şaban, “Ama yine de diyelim ki bu silah Suriye ordusunun eline geçti, neden silahsız insanlara, çocuk ve ihtiyarlara karşı kullansın? Bu tamamen mantıksız” dedi.

​Suçlamaları ABD´nin Şayrat´a onlarca füzeyle saldırının izlediğini belirten Esad´ın danışmanı, “Şayrat´ta gaz veya kimyasal silah yoktu. Ama ABD´nin iddiasını tüm medya kabullendi ve şimdi olmayan bir şey gerçek gibi sunuluyor” diye konuştu.

ABD´nin saldırısından sonra Cenevre sürecinin zora girdiğini dile getiren Şaban, Yüksek Müzakere Komitesi´nin ABD saldırısına desteğini şu sözlerle değerlendirdi: “Hangi muhalefet, ülkesine yönelik saldırıyı destekler? Bu çok önemli bir soru. ABD´nin saldırısı çok ciddi bir eylem, Cenevre görüşmelerini zora soktu. ABD´nin saldırganlığı devam ederse bu pozisyonumuz zorlaştırır ki zaten teröristler ve hamileri çözüm istemiyor”.


23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor