“Esat da DEAŞ da Şeytan”
Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu için New York´ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esat´ın gidişini sağlayacak kontrollü ve yönetilebilir bir geçiş sürecine yönelik bir plana Türkiye´nin onay vermesinin mümkün olacağını söyled
Birleşmiş Milletler binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mültecinin Esat´ın var olduğu bir Suriye´ye dönmeyeceğini savundu ve “geçiş süreci Suriye halkının ikna edilmesiyle olur. Esas itibariyle geçiş sürecinin adı konduğunda da ´Esat´sız bir Suriye´ geçiş sürecidir. Bunu böyle tanımladığımızda zaten Esat´ın bu konuda rolünün olamayacağı açık şekilde ortaya çıkar” dedi.
“Suriye konusunda ‘yeter´ demenin vakti geldi”
“Durum gittikçe daha vahim hal alıyor. Türkşye uyarıcı mesjlarını vermeye devam ediyor. Eğer şimdi tedbir alınmazsa gelecek sene New York´a gelindiğinde daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz. Suriye içinde 7-8 milyon daha yerlerinden edilmiş insan olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, bu kişilerin her an mülteci durumuna düşerek Türkiye´ye oradan da Avrupa´ya gitmek isteyeceklerini kaydetti. Başbakan, “Suriye konusunda yeter demenin vakti geldi. Başta BM beş daimi üyesi olmak üzere uluslarararası toplumun atması gereken acil önlemler var” diye konuştu.
“Esat´ta DEAŞ da şeytan”
Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Esat güçleriyle DEAŞ arasında işbirliği olduğunu, daha üç yıl öncesine kadar DEAŞ diye bir örgütün olmadığını, örgütün Esat´ın hava saldırıları sonrasında ortaya çıktığını söyledi.
'Bu iki şeytan birbirini destekliyor. Bir ülke bu iki şeytandan birisini desteklerse bu ikisini de desteklediği anlamına gelir. Bizlerin yapması gereken, Rusya dahil dayanışma içinde Suriye´de barışçı bir dönüşümün gerçekleşmesini sağlamak olmalı. Yeni Suriye´de Esat´a da DEAŞ´a yer olmamalı. Esat´a da DEAŞ´a da hayır. Suriyenin geleceği bu olmalı.'
“Gazetecilere baskı yok”
Davutoğlu´na, son yıllarda her yurt dışına çıkan Türk lidere sorulan soru Birleşmiş Milletler´de de soruldu. Türkiye´de basın özgürlüğü, tutuklu gazeteciler ve sosyal medya sitelerinin zaman zaman kapatılması konusuna açıklık getirilmesi istendi. Ahmet Davutoğlu gazetecilere baskı olmadığını şu sözlerle savundu:
“Türkiye demokratik bir ülkedir. Herhangi bir gazeteci istediği gazetecilik faaliyeti yapabilir. Ancak gazetecilik faaaliyetleriyle ilgisi olmayan başka faaliyetler söz konusuysa, veya terör propagandasıyla ilgili bağlantılar varsa burada bir fark vardır. Bugün Türkiye DEAŞ, PKK ve DHKPC örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıyadır. Terör örgütlerinin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz. Bu bir gazetecilik faaliyeti değildir. Gözaltına alınmış gazeteci yoktur. Bazı gazeteciler, teröristlerin çok net bir biçimde propagandasını yapıyorlardı. Bunun soruşturmasını yapıyoruz.”
Obama´nın terörle mücadele danışmanı ve Sinirlioğlu arasında görüşme
Bu arada Başkan Barack Obama´nın iç güvenlik ve terörle mücadeleden sorumlu danışmanı Lisa Monaco, New York´taki BM Genel Kurulu toplantılarının dışında Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu´yla bir araya gelerek Amerika ve Türkiye arasında terörle işbirliğini görüştü.
Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Monaco ve Sinirlioğlu IŞİD´le mücadele koalisyonunun ilerleyişini ele aldığı bildirildi. Monaco, Türkiye´nin koalisyona katkılarını arttırmasından ve İncirlik´le diğer hava üslerini koalisyona açmasından dolayı Sinirlioğlu´na teşekkür etti.
İki yetkili görüşmelerinde Suriye´de görüşmeler yoluyla siyasi çözüme ulaşılması konusundaki baskıların sürdürülmesi gereksinimine değindi. Monaco ve Sinirlioğlu, ayrıca sınır güvenliği ve yabancı savaşçıların geçişinin önlenmesi konusunda Türk-Amerikan işbirliğini genişletme yollarını görüştü.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
