´Esat İdlib´deki Kimyasal Saldırının Sonuçlarından Kaygı Duymuyor Olabillir´

´Esat İdlib´deki Kimyasal Saldırının Sonuçlarından Kaygı Duymuyor Olabillir´

Beyaz Saray, Suriye hükümetinin İdlib´de sivillere yönelik kimyasal saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Saldırıda 100´e yakın sıvılın öldüğü, çok sayıda sivilinse yaralandığı bildiriliyor.

 

Beyaz Saray, Suriye hükümetinin İdlib´de sivillere yönelik kimyasal saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Saldırıda 100´e yakın sıvılın öldüğü, çok sayıda sivilinse yaralandığı bildiriliyor. İdlib´deki saldırı, 2013´ten bu yana Suriye´de en çok can kaybına yol açan kimyasal saldırı olarak nitelendiriliyor. Uluslararası toplum, 2013´teki kimyasal saldırıdan sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat´ı, Suriye´nin kimyasal silah stoklarını dağıtmaya zorlamıştı. Kimi uzmanlara göre bu son kimyasal gaz saldırısı, Esat rejiminin saldırının doğuracağı sonuçlardan kaygılanmadığını gösteriyor.

Beyaz Saray, Suriye Hükümeti´nin sivillere yönelik kimyasal silah saldırısını şiddetle kınayan bir açıklama yaptı ve bu hain saldırıların medeni dünya tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini bildirdi. Başkan Donald Trump´ın açıklamasında, saldırının sorumlusunun Obama Yönetimi´nin ‘zayıflığı´ olduğu öne sürülüyor.

Trump, Esat´ın 2013´teki sarin gazı saldırısının tüm dünyayı ayağa kaldırmasından sonra Obama´yı Suriye´ye müdahale etmemeye çağırmış, Amerika´nın araya girmesinden bir yarar getirmeyeceğini savunmuştu.

Skype aracılığıyla konuşan Ortadoğu uzmanı Steven Heydemann, saldırının ardında Suriye hükümeti olduğunu belirtti:

“Trump Yönetimi´nin harekete geçmeyi reddetmekten Demokratlar´ı sorumlu tutması, iki yüzlü bir davranış. Suriye, Rusya´dan destek bekliyor. Suriye´nin kimyasal silah kullanması durumunda yaptırım uygulanmasını sağlayacak mekanizma zayıfladı. Esat rejiminin sahada elde ettiği kazanımlar ve Donald Trump´ın başkan seçilmesi de bu saldırının ardında yatan etkenlerden bazıları.”

Heydemann´a göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye hükümetini kendi halkına karşı savaş suçu işlediği gerekçesiyle cezalandırmalı. Rusya ya da başka bir ülkenin böyle bir kararı veto etmesi ise bu suça ortak olduğu anlamına gelir.

Rusya, saldırıyla ilgisi olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti.

Uluslararası Af Örgütü, sorumluların ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını bildirdi:

“Gerek hükümetin gerekse silahlı grupların daha önceki yıllarda da kimyasal saldırı düzenlediğini hatırlamak önemli. Bu saldırılar, Birleşmiş Milletler raporlarıyla doğrulandı. Ancak hiç kimse adalet önünde hesap vermedi.”

Görgü tanıkları, İdlib´deki saldırının Suriye´de 2013´ten beri en çok can kaybına yol açan kimyasal saldırı olduğunu söylüyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading