Tarih: 02.02.2017 10:15

Eşi ve iki çocuğundan sonra Fillon da ´haksız kazanç´ suçlamasıyla karşı karşıya

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´daki skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü Mediapart haber sitesi, Fillon´un, ulusal ve uluslararası şirketlere finans değerlendirme hizmeti veren Ricol Lasteyrie şirketine 2012 yılından bu yana danışmanlık yaptığını yazdı. 

Haberde, Fillon´un, bu görevinden hala istifa etmediğini ve şu ana kadar bu şirketten 200 bin euro civarında danışmanlık ücreti aldığı iddia edilirken, Fillon´un bu şirketin stratejik komitesinde de görev aldığı da öne sürüldü.

Geçen haftaya kadar cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen Fillon´un popülaritesi, eşi ve iki çocuğu hakkında ortaya atılan iddialar üzerine önemli ölçüde düşüş gösterdi.

NE OLMUŞTU? 

Canard Enchaine dergisi, siyasetçinin eşi Penelope Fillon´un ´milletvekili danışmanı sıfatıyla´ sekiz yıl boyunca aldığı maaş ve yine bir dergide kendisine haksız yere ödenen paranın toplam miktarının 900 bin euro´ya ulaştığını iddia etmişti.

Dergi, François Fillon´un iki oğluna ise yine parlamenter danışmanı sıfatıyla toplam 84 bin euro ödendiğini ileri sürmüştü.

Derginin iddiaları üzerine Ulusal Mali Suçlar Savcılığı tarafından ön soruşturma başlatılmıştı. Ön soruşturma, ´Kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali ve suçun gizlenmesi´ iddialarıyla açıldı.

Öte yandan, Penelope Fillon´un ´milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması´ ile ilgili yapılan ön soruşturma çerçevesinde polis ekipleri, dün, Ulusal Meclis´e operasyon düzenledi. Fillon ve eşinin de ön soruşturmaya ilişkin savcılık tarafından önceki gün ifadesi alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —