Eski Almanya Dışişleri Bakanı: Avrupa, Rusya´ya karşı kendi güvenliğini kendisi sağlamalı

Eski Almanya Dışişleri Bakanı: Avrupa, Rusya´ya karşı kendi güvenliğini kendisi sağlamalı

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD´nin Doğu Avrupa´yı Rusya´ya karşı savunma söylemine inanmamak gerektiğini belirterek, 'Avrupa Rusya´ya karşı kendi güvenliğini kendisi sağlamalı' dedi.

 

Eski Almanya Şansölye Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İsveç´in Svenska Dagbladet gazetesine verdiği röportajda Avrupa´nın kendi güvenliğini kendisinin sağlaması gerektiğini söyledi. 

Gabriel, ´Rus tehdidine´ karşı Polonya ve Baltık devletlerinin savunmasını sağlamak için Berlin´in savunmaya yıllık 200 milyar dolar ayırması gerektiğini söyledi. Avrupa´nın bu görevi ABD´nin yapabileceğine inanmamak gerektiğini söyleyen Gabriel, 'Dünyanın değişmekte olduğunu anlamamız gerekiyor. İkinci Dünya Savaşı´ndan sonraki dünya düzeni özellikle Almanya için çok uygundu. ABD ve Fransa bir noktaya kadar diğer meseleleri çözerken biz kendi meselelerimizle ilgilenebiliyorduk. Şimdi durum farklı' dedi. 

Gabriel, NATO´nun bir üyesine yapılan saldırının bütün üyelerine yapılmış olarak kabul edileceğini öngören 5´inci maddesinden ABD Başkanı Donald Trump´ın şüphe duymasını söylemesinin tek problem olmadığını, Washington´un uzun süredir Avrupa üzerindeki sorumluluklarından kaçmaya çalıştığını belirtti. 

Gabriel, Trump´ın NATO üyesi ülkelerin gayri safi milli gelirlerinin yüzde 2´sini savunmaya ayırması çağrısı için de milli gelirinin yüzde 1.2´sini savunmaya ayıran Almanya´nın oranı yüzde 1.5´a çıkarıp, kalan yüzde 0.5´ini veya 200 milyar doları Rusya´ya karşı Baltık devletleri ve Polonya´yı savunmaya ayırması gerektiğini söyledi. Gabriel, Almanya´nın Doğu Avrupa devletlerinin güvenliğini sağlama konusunda aslan payını ABD´nin elinden alması gerektiğini söyledi. 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading